International

Noi restricții în Marea Britanie! Cazurile de infectare cu noul coronavirus au explodat

Publicat: 11 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi restricții în Marea Britanie Cazurile de infectare cu noul coronavirus au explodat
Boris Johnson recomandă să se lucreze de acasă

Numărul ridicat de cazuri de COVID-19 din Marea Britanie a pus în alertă autorităţile, care au decis să închidă localurile la ora 22.00, iar unii vecini nu au voie să mai intre în contact. Marea Britanie are peste 42.500 de decese, conform Mediafax. Sâmbătă au fost peste 15.000 de noi îmbolnăviri. Restricţiile au adus după ele şi un alt spirjin salarial din partea guvernului britanic pentru angajaţi.

Pe lângă închiderea localurilor la ora 22.00, acum este interzis şi contactul între unele gospodării. Autorităţile iau în vedere ca angajaţii să fie plătiţi cu două treimi din salariu începând cu 1 noiembrie. Suma maximă pe care aceştia ar putea-o primi este de 2.100 de lire pe lună.

Proprietarii întreprinderilor cred că ajutorul din partea guvernului e, totuşi, prea mic.

Noi restricții în Marea Britanie! Cazurile de infectare cu noul coronavirus au explodat

Până acum, peste 42.500 de oameni au murit din cauza coronavirusului în Marea Britanie.

„Cred că dacă faci jumătate şi jumătate nu este de ajutor. Este doar o problemă. Astăzi am făcut 300 de lire sterline. Cheltuiesc 1.000 (lire) pe săptămână pentru electricitate, pentru cuptorul pentru pizza, trei angajaţi la 8-9 lire pe oră, uite, ştii, nu acoperă nimic, absolut nimic”, a spus Massimiliano Ferro, proprietarul unui restaurant din Marea Britanie.

„Negocierile vor continua pe tot parcursul weekend-ului. Căutăm să asigurăm cel mai bun aranjament posibil în beneficiul comunităţilor noastre, dar în mod clar este în interesul tuturor să vorbim în continuare – guvernul local şi naţional – pentru a asigura cea mai bună afacere posibilă pe care o avem poate, dar acest proces este în desfăşurare”, a spus, la rândul său, Dan Jarvis, primar al oraşului Sheffield.

Franța înregistrează cel mai ridicat număr de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei

Franța a înregistrat, duminică, cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei – 26.896, în contextul în care țara pare că a intrat în al doilea val, alături de restul Europei, relatează CNN.

Cifrele, publicate pe site-ul autorității sanitare din Franța, arată un număr ridicat de infectări pe parcursul ultimelor 3 zile, peste 20.000, culminând cu recordul din ultimele 24 de ore.

Rata de pozitivare, în creștere în Franța

Rata de pozitivare crește, de asemenea, în Franța. Ea a ajuns la 11%, în creștere de la 7,6% pe 1 octombrie și de la 4,3% la 1 septembrie. 1456 erau internați, sâmbătă, la terapie intensivă în Franța.

Prefectul, Didier Lallement, a anunțat la începutul săptămânii că de marți, 6 octombrie, barurile din Paris se închid. Aceeași soartă o vor avea și piscinele. Cu toate acestea, s-a decis ca restaurantele să rămână deschise, însă cu respectarea strictă a normelor sanitare. Aceste măsuri au fost luate în contextul actual al pandemiei provocate de noul coronavirus.

În ceea ce privește programul restaurantelor, acesta nu va fi afectat, funcționând până la orele obișnuite, însă cu o condiție: măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus vor fi mai stricte.

Barurile se vor închide începând de marți

Prefectul a menționat că vor fi închise și târgurile, dar și congresele. Totodată, în centrele comerciale și în magazinele din Paris a fost anunțată limitarea numărului de persoane.

„Am ales să fie restricţionat numărul persoanelor care se pot intersecta în marile centre comerciale, în magazinele mari„, a spus el. Acestea vor trebui să primească maximum un client pentru patru metri pătrați, a adăugat prefectul. Stadioanele și terenurile de antrenament pot rămâne deschise, însă doar dacă adună ”mai puțin de 1.000 de persoane sau 50% din capacitatea lor maximă dacă este mai mică decât această cifră de 1.000 de persoane”, a adăugat Didier Lallement.

Ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, autorităţile franceze impun pentru Paris şi regiunea pariziană nivelul maxim de alertă sanitară.

Adauga un comentariu