News Flash:

Noi tehnologii de citire a contoarelor de apa

27 August 2008
5539 Vizualizari | 7 Comentarii
• In cel mult trei ani, contoarele de bransament ar putea fi citite de la distanta
In cel mult trei ani, contoarele de bransament ar putea fi citite de la distanta. Practic, pana in 2011, ApaVital SA, fosta Regie Autonoma Judeteana de Apa-Canal (RAJAC), intentioneaza sa achizitioneze si sa monteze un numar de 3.300 dispozitive tip Cyble pentru citirea de la distanta a contoarelor care masoara cantitatea de apa potabila consumata. "Transmitatoarele de tip Cyble pot fi de tip radio, cu impulsuri sau cu iesire digitala. Pentru ca aceste transmitatoare sa functioneze, contorul trebuie sa fie echipat cu un sistem de transmitere la distanta a datelor. De exemplu, citirea contoarelor dotate cu transmitatoare de tip radio este posibila pe o distanta de pana la un kilometru de locul in care este amplasat contorul. Citirea se face prin intermediul unui dispozitiv, asemanator telefonului mobil, unde se introduce codul contorului si al transmitatorului radio, dispozitivul indicand apoi cantitatea de apa consumata", a aratat Gabriel Popovici, seful Departamentului Apa-Contoare din cadrul firmei Elsaco Grup SA, specializata in furnizarea de echipamente si servicii de contorizare a apei. Reprezentantii Regiei iesene de apa-canal sustin ca avantajul principal al acestor dispozitive este reducerea timpului necesar citirii apometrelor, precum si eliminarea erorilor umane care apar in prezent la preluarea datelor inregistrate de contoare. "Pe langa reducerea cheltuielilor de exploatare, folosirea dispozitivelor tip Cyble pentru citirea de la distanta a contoarelor de apa va duce la eliminarea erorile umane aparute in momentul citirii datelor inregistrate de contoare. De asemenea, se va reduce semnificativ timpul necesar citirii apometrelor, iar in timp se urmareste chiar etanseizarea caminelor de apometre", a precizat Ioan Savin din cadrul Departamentului Relatii Publice al ApaVital SA. Pretul de achizitie al unui dispozitiv tip Cyble atinge 65 Euro, iar bateria este garantata in mediu umed pentru 15 ani. Pana in prezent, in Iasi, au fost montate pe apometrele tip Actaris un numar de aproximativ 200 dispozitive tip Cyble, urmand ca pana la sfarsitul anului sa se mai instaleze inca 600 de astfel de aparate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

magdal  | #41642
Este o idee foarte buna.Dar trebuie si in apartamente schimbate toate apometrele , acelasi montaj ,aceleasi apometre.Ar trebui convinsi si proprietarii.
ion  | #41643
Oare de ce nu vor sa incheie contracte individuale ????????
Simplu , nu ar mai putea fura !! Si ce mai fura!!!!!!!!
cornel  | #41644
Multi locatari au pierderi de apa in instalatii, dau citiri eronate intentionat, etc.Apoi diferentele de citire aparute sunt repartizate fiecaruia. Nu-i corect! Intai de toate ar trebui facute efectiv controale in apartamente pentru depistarea neregulilor. apoi de schimbat apometrele.
vasile  | #41645
Cunosc vecini (tutora 13a, parter, et.1) care detin boxe la subsol si facut unele improvizatii incat si-au tras apa rece care nu este contorizata; sefa de la Asociatia de Proprietari nr. 3 - IASI, cunoaste deasemeni aceste informatii, totusi incuviinteaza abuzurile. Oare de ce?
eugen  | #41646
conducta de alimentare cu apa trebuie montata pe casa scarii cu apometre ptr a putea opri de la consum pe raul platnic fara a afecta pe cel care plateste corect. de ce nu sunt restantieri la plata energiei electrice, telefon, cablu tv, internet ptr ca oricand te poate debransa furnzorul respectivului serviciu.
das  | #41647
apa vital,singura regie fara contracte individuale !!!!!.pe cind,oare?
Popescu  | #41648
Contract individual ori contoare in afara apartamentelor . Faptul ca se lasa pe seama asociatiei de proprietari este o acoperire a fraudelor in acest domeniu.
Asociatiile de apa-canal sunt stat in stat cu girul alesilor nostrii (vezi legea 230/2007). Nu peste mult timp se vor pune contoare la capat de strada cu citire radio.
Cu stima,
Popescu
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4021 (s) | 22 queries | Mysql time :0.273393 (s)