National

Noi titluri de film pe marele ecran de la Cinema Ateneu Iași, în perioada 4 – 8 octombrie 2021

Publicat: 01 oct. 2021
Programul de filme din perioada 4-8 octombrie 2021 continuă cu cele mai recente producții lansate în această toamnă, alături de alte două noi titluri, ce vor fi lansate la final de săptămână

Programul de filme din perioada 4-8 octombrie 2021 continuă cu cele mai recente producții lansate în această toamnă, alături de alte două noi titluri, ce vor fi lansate la final de săptămână.

Casa cu Păpuși este o incursiune într-un univers special: vacanța anuală a unor femei de 70 de ani. Departe de bărbați și de lumea dezlănțuită, Cica, Nana și prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viață cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile.

Filmul Malmkrog, drama de epocă regizată de Cristi Puiu, a fost apreciată de critica din întreaga lume: „o capodoperă plină de intensitate” (Die Presse), „o punere în scenă rafinată” (Variety), „un film în care camera observă totul cu o privire discretă și senzuală” (New York Times), „Malmkrog oferă unul dintre cele mai extraordinare cazuri de adaptare din istoria cinematografiei” (Sight&Sound). Filmul a fost distins la Berlinale cu Premiul pentru cel mai bun Regizor și a fost prezentat în cadrul Selecției Oficiale la New York Film Festival, Moscova IFF sau la Sarajevo, dar și în cele mai importante festivaluri din țară, precum TIFF, Les Films de Cannes à Bucarest, Anonimul IFF sau Serile Filmului Românesc.

Acțiunea din My Salinger Year / Anul meu la New York este plasată la sfârșitul anilor nouăzeci, în New York, unde o tânără ce aspiră să devină scriitoare își găsește o slujbă la agenția literară ce îl reprezintă pe J.D. Salinger. Joana decide să personalizeze răspunsul sec oferit de agenție fanilor scriitorului, iar rezultatele sunt pline de umor și emoționante.

Otto Barbarul ne face cunoștință cu un adolescent punk, în vârstă de 17 ani, ce se confruntă cu pierderea iubitei sale. Acesta devine captiv într-un cerc vicios creat de părinți, bunicul său bătrân, mama iubitei sale și ancheta derulată de serviciile sociale. Pentru a supraviețui, Otto trebuie să-și înfrunte sentimentele și vinovăția.

Lecții de persană este o tragi-comedie despre Holocaust, unde un tânăr evreu se pretinde persan pentru a scăpa cu viață într-un lagăr de concentrare nazist. Filmul este inspirat dintr-o poveste reală și îl prezintă pe Nahuel Pérez Biscayart în rolul principal.

În filmul Privește către cer e dragoste la prima vedere când Lisa și Giorgi se întâlnesc din întâmplare pe o stradă din orașul georgian Kutaisi. Dragostea îi lovește atât de neașteptat, încât uită până și să se întrebe unul pe celălalt cum îi cheamă. Înainte de a-și vedea fiecare de drum, decid să se întâlnească ziua următoare. Dar habar nu au că un blestem se abate asupra lor. O să reușească ei să se întâlnească din nou? Și dacă da, o să se recunoască?

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Accesul se face conform noii hotărâri a Comitetului Județean pentru situații de Urgență. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului

4 octombrie 2021

18.00 | Casa cu păpuși – (regia Tudor Platon) – AG

20.00 | Malmkrog – (regia Cristi Puiu)  – AG

6 octombrie 2021

18.00 | Anul meu la New York – My Salinger Year – (regia Philippe Falardeau) – AP 12

20.00 | Otto Barbarul – (regia Ruxandra Ghițescu) – IM18 – Interzis minorilor sub 18 ani

8 octombrie 2021

18.00 | Lecții de persană – Persian Lessons – (regia Vadim Perelman) – PREMIERĂ – AP 12

20.30 | Privește către cer – What Do We See When We Look at the Sky? – (regia Aleksandre Koberidze) – PREMIERĂ – AG

Preț bilet normal: 12 lei

 

 

 

Adauga un comentariu