National

Noi vouchere sociale pentru românii cu venituri mici – SURSE

Publicat: 23 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi vouchere sociale pentru românii cu venituri mici - SURSE
Vor fi mai multe vouchere sociale pentru români, în 2023

Guvernul se gândește la acordarea a noi vouchere sociale pentru românii cu venituri mici. Potrivit unor surse, vor intra în schema de ajutor românii care au venituri sub 1500 de lei.  Pensionarii vor beneficia și ei de un ajutor care va fi acordat doar o singură dată în luna ianuarie a 2023. Toate datele prezentate sunt venite pe surse, iar până la data transmiterii informațiilor, Guvernul nu a venit cu o schemă oficială care să le confirme sau să le infirme.

Vă aducem aminte faptul că în aceste momente beneficează de vouchere pentru alimente milioane de români. Suma este de 50 de euro, bani acordați odată la 2 luni. Au fost mai multe probleme cu găsirea de soluții pentru implementarea măsurii. În cele din urmă, guvernanții au emis carduri cu care să se poată cumpăra alimente. Totuși, au fost români care au dorit să-și cumpere produse precum articole de tutun sau alcool. În această speță, guvernanții au blocat accesul la voucher.

Vouchere sociale pentru românii cu venituri mici

Așadar, sursele de la antena 3 au explicat faptul că sunt noi vouchere sociale pentru românii cu venituri mici în 2023. Cei care vor beneficia sunt românii care încasează venituri de sub 1.500 de lei. Guvernul ar finanța voucherele de la bugetul de stat, dar și din fondurile europene. Vorbim despre faptul că jumătate din sumă va fi prinsă din fonduri europene, iar jumătate va fi prinsă din bugetul de stat.

Guvernul ar pregăti și alte măsuri de ajutor pentru persoanele care nu au resursele necesare pentru a face față scumpirilor din ultima perioadă. Pensionarii care au venituri mai mici de 1.600 de lei vor primi un ajutor din partea statului, la începutul lunii ianuarie 2022, ajutor care se va acorda doar o singură dată. Ajutorul menit este pentru ca venitul lor să ajungă la 2200 de lei. Acest tip de venit a fost acordat de către statul român şi în 2022. Sursa citată precizează faptul că aceste tipuri de ajutor sunt în prezent analizate de Guvern și de coaliția PNL-PSD-UDMR.

Vești proaste pentru români. Alimentele se vor scumpi

Sunt și vești proaste pentru românii care au venituri mici. Conform menţiunilor din zona de profil, alimentele se vor scumpi. Agricultorii se plâng de faptul că anul 2022 a fost un an prost pentru domeniu și trebuie să majoreze prețurile pentru a putea să-și recupereze sumele de bani investite.

Alimentele precum cartofii sau carnea s-ar putea scumpi cu 40%. Nici uleiul sau oule nu stagnează în ceea ce privește prețul. Produsele vor înregistra și ele noi scumpiri. Pe măsură ce inflația este una record iar puterea de cumpărare a românilor este în cădere liberă, vestea proastă vine și din faptul că gazele naturale și energia electrică vor fi mai scumpe la iarnă. Concret, românii vor plăti facturi mai mari în contextul în care războiul din Ucraina și sancțiunile impuse de Occident, Rusiei își vor face simțită prezența.

Una peste alta, voucherele sociale pentru românii cu venituri mici ar putea să reprezinte o gură de aer pentru cetățeni, dar nu va aduce un aport considerabil în tot acest context economic nefavorabil.

 

Adauga un comentariu