Eveniment-Social

Noiembrie, lună de sărbătoare la Opera Iași. 66 de ani de la înființarea teatrului liric ieșean

Publicat: 21 oct. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Noiembrie lună de sărbătoare la Opera Iași. 66 de ani de la înființarea teatrului liric ieșean
Opera Națională Română din Iași a pus în vânzare, în această săptămână, biletele de intrare la evenimentele de luna viitoare

Opera Națională Română din Iași a pus în vânzare, în această săptămână, biletele de intrare la evenimentele de luna viitoare.

Spectacolul aniversar „Tosca”, de Giacomo Puccini, prezentat în dublă reprezentație, pe 3 și 4 noiembrie, deschide luna noiembrie. În ultima perioadă, teatrul liric ieșean programează în fiecare an pe 3 octombrie opera lui Puccini, în semn de recunoștință pentru artiștii care au pus bazele instituției. Reamintim, primul spectacol al Operei Iași, „Tosca”, a avut loc pe 3 noiembrie 1956.
Apoi, pe 9 noiembrie, iubitorii baletului au posibilitatea să urmărească „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Două zile mai târziu, la cererea publicului, a fost reprogramat îndrăgitul musical „Sunetul muzicii”, de Richard Rodgers, care s-a jucat cu casa închisă săptămâna trecută.

Ultimele trei evenimente ale lunii viitoare sunt rezervate iubitorilor operei. Pe 13 noiembrie va avea loc „Le nozze di Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, iar pe 19 și 20 – „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti.

Biletele de intrare la reprezentațiile amintite, care se vor derula în Sala Mare, cu începere de la ora 18:30, pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro sau de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.

Comentarii
  • Presa Vanduta din satul Iasi, nu mai spuneti nimic despre banii alocati constructiei noii cladiri a Operei ?
    Au ajuns in Ucraina sua si-au facut vile Chirica si Alexa ?
    O sa aflam cat ati furat din ei si voi cei din presa.

Adauga un comentariu