Eveniment-Social

Nou acord internațional de colaborare pentru Universitatea „Cuza” – FOTO

Publicat: 04 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Universitatea „Cuza” din Iași, la un nou acord internațional. Acesta este de colaborare academică. Partener este Universitatea din Ismail. Protocolul vizează îmbunătățirea relațiilor academice și culturale. Vorbim și despre o cooperare eficientă, în special între facultățile și departamentele corespondente

Săptămâna trecută, Universitatea „Cuza” din Iași a semnat un acord de colaborare. Partener este Universitatea Umanistă din Ismail (Ucraina). Documentul a fost semnat în cadrul unei întâlniri oficiale. Aici au participat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector, și prof. univ. dr. Yaroslav Kichuk, rector. La întâlnire a mai participat prof. univ. dr. Henri Luchian, prorector la „Cuza”. Acesta se ocupă de relații internaționale și parteneriate de studii și cercetare.

Protocolul ce vizează îmbunătățirea relațiilor academice

Acordul își propune consolidarea și promovarea colaborării dintre cele două instituții. Protocolul vizează îmbunătățirea relațiilor academice și culturale. Asta reprezintă o bază pentru o cooperare eficientă. Se face referință, în special, între facultățile și departamentele corespondente.

„Universitatea «Cuza» are o bogată tradiție în ceea ce privește colaborarea cu instituțiile de învățământ superior din Ucraina. Aceasta a început în 1993 prin acordurile bilaterale încheiate cu Universitatea Națională Iurii Fedkovici. Ea este din Cernăuți. O altă colaborare este cu Universitatea de Stat «Taras Sevcenco» din Kiev. În prezent, «Cuza» are încheiate acorduri bilaterale cu șapte instituții de învățământ superior din Ucraina”, a punctat rectorul Toader.

De asemenea, în perioada 2010-2019, au fost efectuate 219 vizite academice de studenții, profesorii și cercetătorii la universități sau alte organizații din Ucraina. Totul sub formă de stagii de studiu, predare sau practică. Au fost și vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente științifice.

„De asemenea, «Cuza» face parte din Consorțiul Universităților din Republica Moldova-România-Ucraina. «Cuza» este parteneră alături de Universitatea de Arte «George Enescu» din Iași. Se alătură și Universitatea «Ștefan cel Mare» din Suceava. De aici face parte și Universitatea Națională «Iurii Fedkovici» din Cernăuți. Vorbim și despre Universitatea de Stat «Alecu Russo» din Bălți și Universitatea de Stat din Moldova”, au conchis oficialii de la «Cuza».

Adauga un comentariu