Local

Nou focar de coronavirus în Iaşi. Patru copii şi patru salariaţi, infectaţi cu noul coronavirus la Centrul de Servicii Sociale C. A. Rosetti

Publicat: 08 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nou focar de coronavirus în Iaşi. Patru copii şi patru salariaţi infectaţi cu noul coronavirus la Centrul de Servicii Sociale C. A. Rosetti
Centrul de Servicii Sociale C. A. Rosetti Iași

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a solicitat sprijin Direcţiei de Sănătate Publică, având în vedere faptul că patru copii şi patru salariaţi din cadrul Centrului de Servicii Sociale C. A. Rosetti din Iaşi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

În urma retestarii întreg personalului şi al beneficiarilor, 8 cazuri noi care nu au mai fost pozitivati până acum, au fost confirmaţi astăzi, 8 noiembrie 2020.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui alt focar Covid-19 în Judetul Iaşi, duminică, 8 noiembrie 2020. Așadar, 16 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în cadrul Asociației Umanitare „Il Chicco”. 

„ASOCIATIA UMANITARA „IL CHICCO”- 16 (8 salariati si 8 beneficiari)          

Măsuri:

Beneficiarii pozitivi au fost izolati in centru, separat de beneficiarii negativi. 2 salariati au fost izolati in centru, iar 6 sunt la domiciliu. Ancheta este în desfășurare pentru identificarea contacților direcți în unitate”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 08 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 12940 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 248 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4497 au fost externate (cu 32 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 260.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 08 noiembrie 2020, sunt ocupate 512 paturi, din care 46 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 46, 7 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 4 la Spitalul Mobil Letcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 2 la Spitalul de Recuperare, 5 la Spitalul C.F. Iasi si 16 la Spitalul de Neurochirurgie. In momentul de faţă mai sunt libere 8 paturi ATI: 2 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase, 2 la Spitalul Mobil Letcani, 3 paturi la Spitalul de Recuperare si un pat la Spitalul C.F. Iasi.

Situația în spitalele ieșene suport Covid-19

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 170 de paturi: 4 la Spitalul Mobil Letcani, 5 paturi la Spitalul de Pneumologie, 5 paturi la Spitalul de Recuperare, 57 de paturi la Spitalul CF Paşcani, 25 la Spitalul de Boli Infecţioase, 23 de paturi la Spitalul Militar, 32 de paturi la Spitalul Harlau, 2 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon” şi 17 de paturi la Spitalul CF Iaşi. 

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 2 paturi ATI. Mai menţionăm că în momentul de faţă sunt 24 de bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 08 noiembrie 2020, un număr de 4483 de persoane se află în izolare, iar 4330 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De asemenea, pentru inca 1726 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că potrivit legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, conform  INSP.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 9470 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 12806 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu