Local

Noua metodă de cerșetorie în mediul online. O persoană care se ascunde în spatele unui cont fals apelează la mila oamenilor, iar unii cad în plasă: „Am crezut povestea lor, ca un român credul” – FOTO

Publicat: 10 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noua metodă de cerșetorie în mediul online. O persoană care se ascunde în spatele unui cont fals apelează la mila oamenilor iar unii cad în plasă Am crezut povestea lor ca un român credul - FOTO
În mediul online a apărut o metodă nouă de cerșetorie

În mediul online a apărut o metodă nouă de cerșetorie. O persoană care se ascunde în spatele unui cont fals apelează la mila oamenilor, inventează tot felul de scuze pentru ca aceștia să îi transfere bani într-un cont bancar. Mai mulți ieșeni au căzut în această plasă.

O nouă metodă de cerșetorie în mediul online

cerșetorie
O persoană care se ascunde în spatele unui cont fals apelează la mila oamenilor, inventează tot felul de scuze pentru ca aceștia să îi transfere bani într-un cont bancar

Ieșeanul Mihail Viorel a transmis un mesaj prin intermediul unei rețele de socializare, în care prezintă situația cu care s-a confruntat. Acesta a primit un mesaj de la „Angela Maria”, un cont fals, fără poze, în care femeia l-a rugat să o ajute. I-a cerut o sumă de bani, respectiv 30 de euro, cu motivul că se află în Olanda alături de iubitul ei și au fost dați afară din chiria în care locuiau.

Persoana care se ascunde în spatele contului fals i-a trimis ieșeanului și niște poze în care se văd niște bagaje pe stradă. „Angela Maria” a cerut acești bani cu promisiunea că îi va înapoia în data de 5 ianuarie 2023, însă, când a venit această zi, Mihail Viorel a văzut că a fost blocat de persoana respectivă pe rețeaua de socializare unde au comunicat.

„Recent, am primit un mesaj de cerere de ajutor, cum că doi tineri au rămas în Olanda, dați afară de la cazare. Mi-au cerut o sumă de bani ca să-și achite cazarea și că o să îi dea înapoi. Eu, ca un român bun, le-am transferat jumătate de sumă, fiindcă am crezut povestea lor, ca un roman credul. Le-am dat 30 de euro, transfer, după mi-au mai cerut 10 lei, le-am transferat 10 lei și după din nou mi-au cerut 50 de lei. 50 lei nu le-am mai dat că deja erau nesimțiți. Într-un final am ajuns în ziua de 05.01.2024, când trebuia să-mi transfere banii.

Cer prietenului ei 30 de euro înapoi, datoria, pe revolut, și acesta m-a blocat. Încerc să sun, îi las mesaje, nu-mi răspunde. Atunci mi-am dat seama că unii români nu trebuie ajutați și vă rog să nu cădeți în capcană, cum am căzut eu. Oricare dintre noi ar fi putut fi pe bune în această situația și ne-am bucura tare mult dacă ne-ar ajuta cineva. Asta să-mi fie învățătură de minte. Nu mor la 30 de euro, 150 de lei, dar faptul că au dat dovadă de nesimțire, asta-i cel mai deranjant”, spune Mihail Viorel.

Persoanele cărora le trimite mesaje sunt aleatorii

euro
„Angela Maria”, un cont fals, fără poze, cere oamenilor suma de 30 de euro

În luna iunie a anului 2023, aceeași persoană care se ascunde în spatele contului „Angela Maria” i-a dat mesaj și lui Augustin Munteanu, însă de această dată cu un alt pretext.

„Am ieșit de la muncă, sunt în Olanda și colega mea care mă ducea acasă nu a venit astăzi și nu am cu ce să merg, decât cu uber-ul pe care îl pot plăti doar cu cardul. Voiam să te rog frumos dacă mă poți împrumuta cu 30 de euro, e foarte urgent”, se arată în mesajul trimis de Angela Maria.

Persoanele cărora această persoană le trimite mesaj sunt total aleatorii și cu siguranță au mai căzut oameni în plasă. Această metodă de cerșetorie în mediul online este utilizată de mai multe persoane.

Adauga un comentariu