National

Noua tulpină coronavirusului se extinde în România. Al patrulea caz a fost confirmat în Suceava

Publicat: 26 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noua tulpină coronavirusului se extinde în România. Al patrulea caz a fost confirmat în Suceava
Raportare a cazurilor COVID-19

Medicii sunt în alertă după ce noua tulpină coronavirusului se extinde în România. Mai exact, un bărbat de 39 de ani din Suceava a fost diagnosticat pozitiv cu mutaţia COVID-19. Bărbatul se întorsese din Marea Britanie pe data de 5 ianuarie, iar în momentul când a început să aibă simptome acesta se afla în carantină la domiciliu.

Acum bărbatul se afla internat la secţia de Boli Infecţioase unde se afla şi în prezent sub atentă supraveghere a medicilor.

Noua tulpină a coronavirusului se extinde în România

Tulpina britanică se extinde în România, iar medicii sunt în alertă. Un bărbat de 39 de ani a fost diagnosticat pozitiv cu mutaţia COVID-19.

Bărbatul a venit din Marea Britanie pe 5 ianuarie 2021. Acesta se afla în carantină, la domiciliu, în momentul în care a început să aibă simptome.

Pe 9 ianuarie 2021 a fost testat pozitiv în CPU Rădăuţi, după care a fost internat în Spitalul Orăşenesc Şiret. Ulterior, pe 11 ianuarie a fost transferat în Spitalul Judeţean Suceava, unde a rămas internat până pe 22 ianuarie 2021.

La două zile distanţă, bărbatul a fost internat din nou în Spitalul Judeţean, la secţia de Boli Infecţioase unde se afla şi în prezent sub atentă supraveghere a medicilor. DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologica în urma căreia au rezultat 4 contacti direcţi care se afla în carantină, sub supraveghere.

Alte două cazuri cu noua tulpină a coronavirusului, confirmate în Bucureşti

Pe 22 ianuarie 2021, s-au confirmat încă două cazuri cu tulpina SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie. Aceasta au transmisibilitate crescută şi au fost secventiate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Ambele cazuri sunt din Bucureşti. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara teritoriului României.

Potrivit informaţiilor deţinute de autorităţi, pacienţii se afla într-o stare generală bună, se afla izolaţi la domiciliu şi sunt supravegheaţi de medicul de familie potrivit metodologiei în vigoare. În momentul de faţă, şi alte teste de secventializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balş”, cu rezultate în curs.

Ministerul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, recomandă populaţiei să ceară testarea pentru depistarea virusului Covid-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere faptul că virusul se poate răspândi extrem de rapid, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea socială şi igiena mâinilor.

Având în vedere apariţia noii tulpini în Capitala României, Ministerul Sănătăţii a recomandat astăzi, 22 ianuarie 2021, Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

De spune Alexandru Rafila despre mutaţia periculoasă a coronavirusului

Reprezentantul României la OMS, deputatul PSD Alexandru Rafila, a explicat vineri la Antena 3, de ce este periculoasă mutaţia britanică a coronavirusului, depistata pentru prima dată în România la o tânără din Giurgiu.

„Această nouă tulpină creşte cu 0,5 indicele de reproducere. Din cauza asta este îngrijorarea, pentru că transmisibilitatea este mai mare. Este cu cel puţin 40% mai transmisibila decât tulpina clasică. Se poate ajunge într-o situaţie ca sistemele medicale să fie depăşite şi să ducă la impunerea unor măsuri destul de dure, aşa cum vedem că se întâmplă în Marea Britanie”, a declarat Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu