Sport

Noul selecţioner al naţionalei României este Edward Iordănescu

Publicat: 25 ian. 2022
Edward Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, a anunţat, marţi, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu

Edward Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, a anunţat, marţi, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Centrul de la Mogoşoaia.

„El are misiunea de a duce echipa naţională în elita fotbalului european. Are ca obiectiv calificarea echipei naţionale la Campionatul European din 2024 şi, ca obiectiv intermediar, câştigarea grupei din Liga Naţiunilor”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă, relatează News.ro.

În carieră, Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FCSB. El a cucerit titul în Liga I în sezonul 2020/2021, cu CFR Cluj. Iordănescu îl înlocuieşte pe Mirel Rădoi, al cărui contract cu FRF a expirat la 30 noiembrie 2021.

Edi Iordănescu, oficial noul selecționer al României

Noul selecţioner va fi pe bancă la primele meciuri oficiale în iunie, când sunt programate întâlniri din Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, din care mai fac parte Finlanda, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina. Primul meci va fi la 4 iunie, în deplasare, cu Muntenegru.

Până atunci, naţionala are două amicale în martie. La 25 martie, pe Stadionul Steaua, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Patru zile mai târziu, la 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel.

Oficialii federaţiei au discutat în ultima perioadă cu Ladislau Boloni, Adrian Mutu şi Edward Iordănescu pentru postul de selecţioner. Anterior, FRF a discutat şi cu Dan Petrescu, Gheorghe Hagi şi Răzvan Lucescu.

Echipa naţională a rămas fără antrenor la finalul lunii noiembrie, când i-a expirat contractul lui Mirel Rădoi. România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. „Tricolorii” vor reveni în competiţii în luna iunie, în Liga Naţiunilor, într-o grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Muntenegru.

Ce spune fiul lui Edward Iordănescu despre numirea tatălui său

Numirea lui Iordănescu vine după ce Naționala a mai avut un cuplu tată-fiu pe bancă: Mircea Lucescu și Răzvan Lucescu urmați de Anghel Iordănescu și Edward Iordănescu.

Fiul fostului senator a discutat, la instalare, și despre zvonurile că tatăl său, om politic și general al Armatei Române, s-ar fi implicat pentru ca acesta să fie numit selecționer.

”Am fost susținut de americani. De când sunt activ în fotbal, de 12 ani, am fost implicat în mai multe proiecte, am antrenat constant. Cred că în 12 ani puterea politică s-a schimbat de vreo 20 de ori, nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine, nu cred că toată lumea s-a preocupat să mă susțină pe mine. Cine susține asta, îmi aduce un afront. Toate echipele pe care le-am preluat au mers în sus. Nu s-a întâmplat să preiau o echipă și să o las mai jos decât unde am preluat-o. Cine susține acest lucru e lipsit de o logică elementară sau e rău intenționat. În fotbal nu poți să păcălești. Dacă politicul s-ar fi implicat, înseamnă că politicul funcționează și face și lucruri bune”, a declarat Edward Iordănescu.
Comentarii
Adauga un comentariu