Economic Local

Nu consumați apă din rețea pe timpul spălării conductelor

Publicat: 15 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu consumați apă din rețea pe timpul spălării conductelor

În această perioadă au loc operațiuni de spălare a conductelor de distribuție a apei din mai multe zone ale județului Iași, motiv pentru care furnizarea se va face cu unele probleme. Concret, în perioada 15 octombrie – 25 octombrie, în localitățile Bivolari, Buruienești, Tabăra, Soloneț, din județul Iași, vor fi efectuate acțiuni de spălare a tronsoanelor de conducte aferente rețelelor de distribuție a apei potabile.
Din acest motiv, în perioada respectivă, în intervalele orare estimate 08:00 – 20:00, se recomandă utilizatorilor din localitățile menționate să nu utilizeze apa furnizată pentru consum casnic. Totodată, reprezentanții ApaVital recomandă ca apa să nu fie consumată nici la funcționarea mașinilor de spălat sau a centralelor termice de încălzire. Asta se întâmplă din cauza turbidității apei.

Așteptați ca apa să se limpezească

La reluarea alimentării cu apă, până la amorsarea sistemului, există posibilitatea să apară goluri de aer. „În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru intervalul de timp alocat operațiunilor de spălare a conductelor”, au precizat reprezentanții ApaVital.

Adauga un comentariu