National

”Nu exclud să avem o nouă stare de urgenţă, dacă lucrurile scapă de sub control”. Avertismentul unui lider PNL

Publicat: 07 iul. 2020

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat, la RFI, că în situaţia în care lucrurile vor redeveni grave în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, Guvernul va lua măsurile de rigoare. ”Nu exclud posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgenţă”, a spus el.

”Guvernul a fost sub o presiune extraordinară, deci practic, foarte multă lume a persiflat existenţa virusului şi riscurile virusului, Guvernul a fost criticat de mediul de afaceri, de cetăţenii care au stat în casă, că măsurile au fost prea dure şi atunci Guvernul într-un concert european, urmărind practic şi măsurile luate la nivel european, s-a aliniat unor măsuri europene, evident, cu elemente de prudenţă şi cu posibilităţi de repliere, asta a făcut Guvernul, iar în situaţia în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiţi că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgenţă”, a afirmat Daniel Fenechiu la RFI.

Întrebat ce înseamnă ca lucrurile să scape de sub control, senatorul PNL a răspuns: ”Criteriile de apreciere ţin nu doar de numărul contaminărilor, ţin şi de gravitatea acestora, de numărul de persoane care sunt într-o situaţie gravă şi sunt în secţiile de reanimare, ţin de procentul de decese din cazurile respective, deci există o analiză mult mai amplă. În situaţia în care se constată că recrudescenţa a devenit extrem de periculoasă şi că riscul de contaminare s-a dublat, triplat, în momentul acela cu siguranţă, Guvernul va lua măsuri”.

Atâta vreme cât nu vom constata existenţa unui număr de cazuri grave, foarte grave, cu consecinţe în ceea ce priveşte viaţa persoanelor contaminate, se poate discuta despre menţinerea unor măsuri mai relaxate, consideră liderul PNL, citat de News.ro. „În momentul când lucrurile astea se vor schimba, nu am nicio îndoială că şi măsurile Guvernului vor fi extrem de ferme, indiferent care sunt costurile politice, pentru că politic, poţi să-ţi revii peste o perioadă de timp, însă viaţa unui om pierdută nu poţi să o recuperezi în nicio situaţie” , a mai spus Fenechiu .

Raed Arafat: Semnalele de alarmă sunt

Secretarul de stat Raed Arafat consideră că există deja destul semnale de alarmă cu privire la situația în care ne aflăm în acest moment. Întrebat la un post TV dacă este posibil să ajungem din nou la o stare de urgență, șeful DSU a explicat că momentan nu se poate pronunța cu privire la acest aspect.

„La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini. Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat la România TV.

Comentarii
  • Voi ati persiflat virusul, stand in incinta guvernului unde,fara masca si perdea, ati stat la baut si fumat.Deasemeni s-au constatat de catre OPC masti neconforme in proportie de 90 %,care e posibill sa fi avut impact asupra numarului de cazuri.Ati emis documente neconstitutionale, pe timpul pandemiei,cu care ati amendat nelegal populatia.Ati indemnat la nerespectarea hotararilor CCR.Ati invinuit tot timpul alte partide si populatia pentru nereusitele guvernului. Ati semanat neincrederea in randul populatiei cu aceste masuri, unele din ele neeficiente,marind numarul cazurilor de imbolnaviri.Vina va apartine in totalitate,fiind la guvernare.

  • hai terminooooooooooooooooooo treci tu in locul lor la guvernare maiiiiiiiiiiiiiiiii din martie si pana acum si mai departe treci tu la guvernare sa vedem ce faci COVIDUL CHINEZESC cu idiotii care nu respecta regulile si ne omoara pe toti tocmai cand credeam ca am scapat putin ca va fi ceva mai bine. du te la clubul fratellli sa vezi toata noaptea cee fac acolo inghesuiti, du te la mare sa vezi 80000 de oameni fara masca si fara a pastra minim de distanta si alte mii de cazuri, plecari in vacante in tari exotice tocmai acum si etc etccc

  • Corect. Bravo. Din nou stare de urgență tataie dacă unii sunt ,,bătuți în cap” și nu înțeleg faptul că, acest virus nu e o glumă și nu e de ,,joacă” cu așa ceva. Unii chiar dau dovadă de inconștiență totală.

  • Sa se intoarca inapoi regulile ,se pare romanii numai cu bata pot fi condusi,majoritatea-s turme de oi ,de aia ne si conduce pzd-ul!

Adauga un comentariu