Prima pagină » International » Nu există o urgență climatică. Încălzirea globală nu a crescut dezastrele naturale – VIDEO
Nu există o urgență climatică. Încălzirea globală nu a crescut dezastrele naturale - VIDEO

Nu există o urgență climatică. Încălzirea globală nu a crescut dezastrele naturale – VIDEO

19 ian. 2024, 11:49,
în International

Un parlamentar republican a amplificat vocile scepticilor la schimbările climatice la o audiere a Congresului, folosind un document contestat pentru a pune la îndoială necesitatea de a cheltui miliarde pentru a reduce emisiile de carbon.

Senatorul Ron Johnson (R-Wis.) a susținut o scurtă declarație cunoscută sub numele de „Declarația Mondială a Climei” ca dovadă că ritmul încălzirii globale nu justifică suma de bani cheltuită de administrația Biden și alte națiuni pentru a reduce efectul de seră, emisii de gaze.

Declarația, care spune „nu există o urgență climatică” și a fost semnată de peste 1.800 de oameni de știință și profesioniști din întreaga lume, a fost înscrisă în registrul oficial al audierii Comisiei pentru buget a Senatului privind modul în care schimbările climatice amenință lanțurile de aprovizionare.

Dar experții în climă, inclusiv un martor la audierea de miercuri, au contestat ferm concluziile și au remarcat că mulți dintre semnatari sunt ingineri și fizicieni fără expertiză în domeniul climei.

„Fizicienii nu sunt climatologi. Aș putea cita 18.000 de oameni de știință care ar spune că schimbările climatice sunt o problemă serioasă”, a declarat senatorilor Adam Rose, profesor de politici publice și economie de mediu la Universitatea din California de Sud.

Clima ar trebui să fie mai puțin politică, în timp ce politicile climatice ar trebui să fie mai științifice. În special, oamenii de știință ar trebui să sublinieze că rezultatele lor de modelare nu este rezultatul magiei: modelele computerizate sunt create de om. Ceea ce iese depinde pe deplin de ceea ce teoreticienii și programatorii au introdus: ipoteze, ipoteze, relații, parametrizări, constrângeri de stabilitate etc. Din păcate, în știința climatică dominantă, cea mai mare parte a acestei intrări este nedeclarată.

A crede rezultatul unui model climatic înseamnă a crede ceea ce au pus creatorii de modele. Tocmai aceasta este problema discuției de astăzi despre climă pentru care modelele climatice sunt esențiale. Știința climatică a degenerat într-o discuție bazată pe credințe, nu pe știință autocritică solidă. Ar trebui să ne eliberăm de credința naivă în modelele climatice imature. În viitor, cercetarea climatică trebuie să acorde mult mai mult accent științei empirice.

Nu există o urgență climatică

O rețea globală de peste 1800 de oameni de știință și profesioniști a pregătit acest mesaj urgent. Clima ar trebui să fie mai puțin politică, în timp ce politicile climatice ar trebui să fie mai științifice. Oamenii de știință ar trebui să abordeze în mod deschis incertitudinile și exagerările în predicțiile lor privind încălzirea globală, în timp ce politicienii ar trebui să calculeze fără pasiune costurile reale, precum și beneficiile imaginate ale măsurilor lor politice.

Factorii naturali și antropici cauzează încălzirea

Arhiva geologică dezvăluie că clima Pământului a variat atâta timp cât a existat planeta, cu faze naturale reci și calde. Mica eră de gheață s-a încheiat chiar în 1850. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că acum trăim o perioadă de încălzire.

Încălzirea este mult mai lentă decât se prevedea

Lumea s-a încălzit semnificativ mai puțin decât a prezis IPCC pe baza forțelor antropice modelate. Diferența dintre lumea reală și lumea modelată ne spune că suntem departe de a înțelege schimbările climatice.

Politica climatică se bazează pe modele inadecvate

Modelele climatice au multe deficiențe și nu sunt nici pe departe plauzibile ca instrumente politice globale. Ele explodează efectul gazelor cu efect de seră, cum ar fi CO2. În plus, ei ignoră faptul că îmbogățirea atmosferei cu CO2 este benefică.

CO2 este hrana vegetală, baza întregii vieți de pe Pământ

CO2 nu este un poluant. Este esențială pentru toată viața de pe Pământ. Fotosinteza este o binecuvântare. Mai mult CO2 este benefic pentru natură, ecologizează Pământul: CO2 suplimentar în aer a promovat creșterea biomasei vegetale la nivel mondial. Este bun și pentru agricultură, crescând randamentele culturilor la nivel mondial.

Încălzirea globală nu a crescut dezastrele naturale

Nu există dovezi statistice că încălzirea globală intensifică uraganele, inundațiile, secetele și asemenea dezastre naturale sau le face mai frecvente. Cu toate acestea, există dovezi ample că măsurile de reducere a CO2 sunt la fel de dăunătoare, pe atât de costisitoare.

Politica climatică trebuie să respecte realitățile științifice și economice

Nu există o urgență climatică. Prin urmare, nu există niciun motiv de panică și alarmă. Ne opunem ferm politicii dăunătoare și nerealiste de CO2 net zero propusă pentru 2050. Dacă apar abordări mai bune și cu siguranță vor apărea, avem timp suficient să reflectăm și să ne readaptam. Scopul politicii globale ar trebui să fie „prosperitatea pentru toți” prin furnizarea de energie fiabilă și accesibilă în orice moment. Într-o societate prosperă, bărbații și femeile sunt bine educați, natalitatea este scăzută și oamenilor le pasă de mediul lor.

Declarația Mondială a Climei (WCD) a reunit o mare varietate de oameni de știință competenți din întreaga lume*. Cunoștințele considerabile și experiența acestui grup sunt indispensabile pentru a ajunge la o viziune echilibrată, nepasională și competentă asupra schimbărilor climatice.

De acum încolo, grupul va funcționa ca „Grupul Global de Informații Climatice”. Grupul CLINTEL va oferi guvernelor și companiilor din întreaga lume consiliere solicitată și nesolicitată privind schimbările climatice și tranziția energetică.

@ovidiu3917♬ sunet original – Ovidiu

Bugetul.ro
Adio, Parcul IOR din București în actuala formă! Primarul Robert Negoiță vrea să transforme locul de recreere din Sectorul 3 într-o oază modernă
redactia.ro
Răsturnare de situație. Cine va fi până la urmă premierul României. Nicușor Dan va face anunțul azi
Bugetul.ro
Prigoana ANAF bagă spaima în proprietarii de mașini din România. Controalele autorității s-au întețit, iar inspectorii sunt neiertători cu cei care încalcă legea
a1.ro
Rezultate BAC 2025. Află primul ce note s-au luat anul acesta. Model de cerere pentru vizualizarea lucrării sau pentru contestație
Playtech.ro
Ce nu trebuie să uiți săptămânal dacă ai vinete în grădină. Așa previi dăunătorii și fructele deformate
observatornews.ro
Afacerea cu care Alina și Alex au dat lovitura. Un clip postat pe TikTok le-a adus mii de comenzi
Playsport.ro
O femeie și fiica ei au strâns 8.000 de sticle, apoi au construit o casă cu 7 camere: „Pentru noi a fost o metodă de supraviețuire”
Evz.ro
Act de identitate special. Ce români pot beneficia
realitatea.net
Românii au găsit o nouă metodă de a păcăli aparatele de reciclare. Reușesc să obțină o grămadă de bani cu un singur pahar de plastic
SportpeSurse
EXCLUSIV Imagini devastatoare cu casa părintească a lui Ion Țiriac din Brașov. Locuința a ajuns o dărăpănătură în care colcăie șobolanii. Primarul orașului face declarații tulburătoare despre miliardar: ““Nu l-a interesat niciodată”
Playtech.ro
Ventilația încrucișată nocturnă, varianta rapidă prin care răcoreşti casa fără aerul condiţionat. Ce trebuie să faci exact?
Dailybusiness.ro
E LEGE! Ce trebuie să facă șoferii rămași fără plăcuțe de înmatriculare. Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă obligația
RomaniaTV
Zile libere de care nu ştiai: Cum poţi să iei bani fără să mergi la job două zile. Alte concedii pe care poţi să le ceri oricând
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Adio garanţia de 50 de bani la punctele de reciclare. Românii, campioni în campania SGR
redactia.ro
Scandal între Nicușor Dan și Ilie Bolojan. De ce nu se înțeleg cei doi și soluția extremă la care se gândește președintele României
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 iunie 2025
21 iunie 2025