Actualitate

Nu mai spalati hainele la 40 de grade Celsius! De ce nu este indicat sa faci aceasta greseala

Publicat: 24 mart. 2020

Nu mai spălați hainele la 40 de grade! Dacă obișnuiești să speli hainele la temperaturi sub 40 de grade Celsius ar fi bine să renunţi. Este cea mai mare greșeală.

Există anumite activităţi pe care le facem fără să ne fi învăţat nimeni. Cumva, parcă ştim dintotdeauna cum să spălăm hainele la maşina de spălat, cum să schimbăm lenjeria de pat şi toate cele. Însă ce se întâmplă dacă aflăm ca ceea ce credeam că este corect, este de fapt greşit? Şi mai mult de atât, că riscăm să ne îmbolnăvim din cauza unor lucruri care par inofensive?

Nu mai spălați hainele la 40 de grade

Pe scurt, dacă speli hainele la temperaturi scăzute, rişti să te îmbolnăveşti, atât tu cât şi membrii familiei tale. Studiile recente au dovedit că spălarea hainelor la temperaturi atât de mici nu elimina germenii. Astfel, dacă speli hainele la 40 de grade Celsius, poţi doar să scoţi petele de pe haine. Însă nu le şi cureţi cu adevărat.

Hainele care încap în cuva unei maşini pot conţine până la 100 de milioane de bacterii. Astfel, hainele pot fi contaminate atât cu bacterii care sunt inofensive, cât şi cu unele foarte dăunătoare organismului nostru.

De exemplu, Stafilococul auriu, poate trăi până la 40 de grade fără probleme. Mai mult decât atât, dacă amesteci hainele cu lenjeria intimă, se pot adăuga şi bacterii E.coli.

Nu mai spălați hainele la 40 de grade! Riscul este şi mai mare în sezonul rece deoarece virusurile ce provoacă răceli se înmulţesc uşor în maşina de spălat. De asemenea, pot apărea şi diferite alergii deoarece între 30 şi 40 de grade Celsius, nu dispar praful sau impurităţile.

Care este temperatura ideală

Atunci când speli hainele la temperaturi mai mici de 40 de grade Celsius, distrugi doar 6% din bacterii. Dacă speli hainele la 60 de grade Celsius, bacteriile sunt distruse în totalitate.

Din această cauză este indicat să verifici cu atenţie eticheta hainelor înainte să le cumperi. Aşa te vei asigura că acestea se pot spăla la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius.

De asemenea, trebuie să alegi cu atenţie şi detergentul pe care îl foloseşti. Pe piaţă, exista detergenţi non-biologici, care curăţă şi dezinfectează foarte bine. Cei biologici se bazează pe enzime care elimină particulele de mizerie. Producătorii de astfel de detergenţi spun că aceste produse sunt eficiente şi la temperaturi scăzute şi protejează materialele textile.

Dacă totuşi alegi să speli hainele la temperaturi mai scăzute de 40 grade Celsius, foloseşte şi dezinfectanţi.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu