National

Nu mânca aceste 15 alimente dacă vrei să nu faci ciroză

Publicat: 08 aug. 2020
Nu mânca aceste 15 alimente dacă vrei să nu faci ciroză

Ficatul gras este o afecțiune care se întâlnește din ce în cea mai des în rândul românilor. 85% dintre cei care au si colesterol și trigliceridele crescute suferă într-un final de ficat gras. Chiar și cei cu diabet sau hipertensivii au risc mare de a ajunge la un ficat mărit.

”De când cu noile moleculele direct active, constatăm că se schimbă tabloul general al afecțiunilor hepatice. În momentul de față, vorbim de modificări non-virale, la nivelul ficatului, adică ficatul gras non-alcoolic și alcoolic.

Alcoolul se metabolizează la nivelul ficatului si atrage încărcarea grăsoasă a ficatului, Chiar dacă virurusul hepatitic B stă și doarme și nu face prea multe stricăciuni care să conducă la apariția fibrozei și noi insiropăm ficatul cu alcool și mai și fumăm, se produce în ficat acid lactic. Acidul lactic pârlește și creează necroză locală. Încet-încept poate să apară și cancerul hepatic,” a punctat prof. Streinu-Cercel cu privire la această afecțiune, potrivit doctorulzilei.ro.

Medicii trag un semnal de alarmă și explică faptul că un ficat gras netratat duce la ciroză, o boală extrem de gravă. Dar din fericire, dacă avem un stil de viață echilobrat și o alimentație la care să fim un pic atenți, atunci avem șanse mari să nu ne îmbolnăvim de această afecțiune.

NU consuma aceste alimente dacă suferi de ”ficat gras”

– Lactate cu un conținut crescut de grăsime

– Carne roșie

– Produse de patiserie

– Produse prăjite în ulei de cocos/palmier

– Bomboane

– Sucuri acidulate

– Dulciuri sirop de fructoză sau sirop de porumb

– Înghețată

– Cafea cu frișcă sau siropuri dulci

– Mezeluri procesate

– Chipsurile, covrigei, pufuleţi, seminţele foarte sărate

– Orez

– Paste

– Pâine albă

– Alcool

Adauga un comentariu