Local

Nu puteți ignora avertismentul dat de autorități dacă plecați la drum în aceste zile! Toți șoferii sunt vizați!

Publicat: 30 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu puteți ignora avertismentul dat de autorități dacă plecați la drum în aceste zile Toți șoferii sunt vizați

Polițiștii le recomandă ieșenilor să își planifice din timp călătoriile în aceste zile, să se intereseze de condițiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să fie parcurs și să adapteze viteza de rulare la condițiile de drum.

Pentru a preîntâmpina producerea unor accidente rutiere, Poliția ieșeană le recomandă șoferilor să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculul din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

De asemenea, oamenii legii recomandă evitarea acționării bruște a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece vehiculul poate derapa.

„Folosiți cu precădere frâna de motor când rulați pe un carosabil alunecos! Nu efectuați depășiri riscante! Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Curățați în permanență farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație-climatizare! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, legislația în vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumită dată din calendar. De asemenea, vehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Respectați indicațiile polițiștilor aflați în trafic și conduceți preventiv!”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Adauga un comentariu