Actualitate

Nuami Dinescu, gest tulburător în memoria regretatei Cristina Țopescu. „Biserica nu acceptă incinerarea și…”

Publicat: 17 ian. 2023
Nuami Dinescu gest tulburător în memoria regretatei Cristina Țopescu. Biserica nu acceptă incinerarea și...
Nuami Dinescu își aduce aminte cu durere în suflet momentele grele prin care a trecut Cristina Țopescu

Actrița Nuami Dinescu a recurs la un gest tulburător în memoria regretatei Cristina Țopescu, care s-a stins în urmă cu trei ani. Cele două erau foarte bune prietene dar și mari iubitoare de animale. Nuami Dinescu susține că a recurs la așa ceva deoarece Cristina Țopescu a fost incinerată, ceea ce contravine regulilor Bisericii Ortodoxe.

În decembrie 2019, Cristina Ţopescu pleca pe drumul fără întoarcere, la doar 59 de ani, în urma unui infarct miocardic acut. Una dintre cele mai bune prietene ale sale, actrița Nuami Dinescu, încă nu poate accepta dispariţia celebrei jurnalistei. Astfel, în memoria ei, an de an, Nuami face un gest emoţionant pentru fiica lui Cristian Țopescu.

Nuami Dinescu, gest tulburător în memoria regretatei Cristina Țopescu

Nuami Dinescu şi Cristina Ţopescu au fost amândouă mari iubitoare de animale. Ba chiar, jurnalista avea acasă nu mai puţin de cinci câini pe care îi iubea ca pe ochii din cap. În ziua în care a fost găsită fără suflare în casă, au fost găsiţi morţi şi trei dintre câinii săi. Ceilalţi doi, care au supraviețuit, au fost duşi la adăpost.

În amintirea bunei sale prietene, Nuami va merge la adăpostul de animale fără stăpân, așa cum se întâmpla și când trăia Cristina Țopescu. La acest adăpost se află și câinii pe care jurnalista i-a îngrijit până în momentul în care a încetat din viață. Pentru că nu îi poate face pomană la biserică, Nuami merge la adăpostul pentru animale în memoria prietenei sale.

„Pentru că Biserica Ortodoxă nu acceptă incinerarea și atunci nici nu ai cum să o treci pe pomelnic să o pomenești, să îi faci parastas, pomană, cum se obișnuiește la noi, nu am putut să-i facem ce știam noi că se face: pomenire, slujbă etc. Acum trei ani, una dintre prietenele ei, Florina Preda, și cu mine, am făcut de mâncare și am făcut ca un parastas în familie, în familia de la adăpostul Monei Semeniuc unde este unul dintre câinii Cristinei.

O sa pregătesc ceva de mâncare și o sa mă duc la adăpost, duminică vin și voluntarii, o să-i aprindem o lumânare și întâlnirea noastră o să fie un fel de: «Uite, Cristina, ne-am adunat azi pentru tine!» Va fi ceva în memoria Cristinei și a sufletului ei atât de bun și de nobil”, a declarat Nuami Dinescu.

Nuami Dinescu nu poate trece peste dispariția Cristinei Țopescu

Nuami Dinescu rememorează cu durere în suflet momentele grele prin care Cristina Țopescu a trecut. Jurnalista iubea foarte mult animalele, iar când locuia la Balotești avea mulți câini în grijă. Nuami își aduce aminte că jurnalista avea un suflet mare, era de o bunătate ieşită din comun şi făcea orice pentru cei care avea nevoie de ea, însă, adesea, tocmai aceia o dezamăgeau crunt.

Unul dintre oamenii care au fost ajutaţi de Cristina a fost şi Nuami Dinescu. la un moment dat, actriţa a traversat o perioadă în care nu mai avea niciun proiect cinematografic. Cristina Țopescu a fost cea care a ajutat-o și nu a rămas indiferentă la problemele ei.

„Cristina m-a ajutat foarte mult, a dat telefoane spunând oamenilor care nu mă știau decât de la televizor, din postura aceea, că eu sunt mult mai mult de atât și pot mult mai mult de atât. S-ar fi bucurat acum să vadă că am făcut câteva filme, roluri mititele, dar importante pentru mine, plus serialul «Adela», plus un film care urmează să mai iasă”, a mai povestit Nuami Dinescu.
Adauga un comentariu