Stiri Turism

Număr record de turişti străini în Spania

Publicat: 28 nov. 2019
Număr record de turişti străini în Spania
Număr record de turişti străini în Spania

Număr record de turişti străini. Atunci când ne gândim la o destinaţie minunată de vacanţă, Spania este un loc perfect pentru petrecerea concediului. Peisajele de aici, numeroasele obiective turistice, plajele suberbe, gastronomia locală, fac să fie vizitată an de an de milioane de turişti. Astfel, Spania este în grafic pentru a înregistra al şaptelea an consecutiv o creştere a numărului de turişti. Vizitatorii din SUA şi Asia au compensat declinul cauzat de Brexit şi colapsul tour-operatorului britanic Thomas Cook, a afirmat miercuri ministrul Industriei, Reyes Maroto, transmite Reuters.

Număr record de turişti străini. A doua cea mai vizitată ţară din lume

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa. Turismul de aici este crucial pentru economie, contribuind cu aproape 12% la Produsul Intern Brut.

În primele opt luni din acest an, numărul turiştilor străini care au vizitat Spania a crescut cu 1,3%. S-a ajuns la un număr de 67,1 milioane, a anunţat Reyes Maroto, la o conferinţă de presă.

Majorarea numărului de vizitatori din SUA şi Asia a compensat declinul sosirilor din ţările care în mod tradiţional prefera Spania, a explicat oficialul. În timp ce o serie de incertitudini, cum ar fi Brexitul şi colapsul tour-operatorului britanic Thomas Cook, au afectat deciziile unor persoane de a vizita Spania, tensiunile din Catalonia au avut până acum un impact redus asupra turismului internaţional, a explicat Maroto.

Pentru acest an, Spania a estimat o creştere cu 0,7% a numărului de turişti străini. Toate astea ar stabili un nou record, de 83,4 milioane de vizitatori, a adăugat oficialul.

Adauga un comentariu