National

Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 de la spitalul din Galați a ajuns la 106

Publicat: 16 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 de la spitalul din Galați a ajuns la 106
Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 de la spitalul din Galați a ajuns la 106

Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Galați a ajuns la 106. În ultimele 24 de ore, numărul de cadre medicale infectate a crescut cu 11 persoane, potrivit Instituţiei Prefectului Judeţul Galaţi.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați a hotărât ca tot personalul medical din unitatea spitalicească să fie testat, într-o perioadă de maximum şapte zile.

„Împreună cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă am hotărât ca tot personalul medical din Spitalul Judeţean să fie testat, într-o perioadă de maximum şapte zile. Direcţia de Sănătate Publică a elaborat programul de testare, urmează ca, în perioada următoare, Consiliul Judeţean să identifice şi să aloce banii pentru testarea întregului personal medical din spital”, a declarat prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, de la începutul evoluţiei virusului COVID-19, în judeţ au fost înregistrate 196 de cadre medicale pozitive, dintre care 106 sunt de la Spitalul Judetean.

Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 de la spitalul din Galați a ajuns la 106: Ce vor decide specialiștii epidemiologi

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Galați se află în subordinea Consiliului Județean Galați. Prefectul județului, Gabriel Avrămescu, a spus că o echipă de patru epidemiologi de la Constanța a venit la Galați pentru a verifica modul în care spitalul este pregătit să treacă de această încercare. Specialiștii epidemiologi vor decide ce secții vor rămâne deschise, unde se poate muta activitatea lor și dacă se impun măsuri mai restrictive.

„În continuare se primesc pacienți. Nu intră niciun pacient fără să aibă test COVID efectuat. Analizăm dacă vom permite internările în continuare sau vom redirecționa pacienții către alte județe”, a precizat prefectul.

„Eu am fost informat că circuitele sunt funcționale, că nu sunt probleme. Și atunci se pune întrebarea: cum a ajuns COVID-ul în spital? Pentru că dacă avem și circuite și avem și echipamente, ori nu au fost respectate procedurile de lucru, ori cele de protecție au avut o problemă”, a spus Gabriel Avrămescu.

Prefectul a solicitat sprijin de la autoritățile centrale, în condițiile în care Galațiul este printre județele cu un număr foarte mare de îmbolnăviri. „E foarte important să nu lăsăm garda jos și să nu pierdem ce câștigasem în această luptă, pentru că din cauza acestei relaxări greșit înțelese, ne trezim în situația care e”, a precizat Avrămescu.

Cadre medicale, infectate la Hunedoara

Şapte asistente medicale şi o liftieră de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara au fost depistate pozitiv pentru COVID-19, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) declanşând o anchetă epidemiologică în această situaţie.

„Este un focar COVID-19. Sunt cinci asistente de la secţia de Boli Infecţioase, una de la Reumatologie, o asistentă de la Dermatologie şi o liftieră. Se face o anchetă epidemiologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Delia Băda.

Potrivit acesteia, în judeţul Hunedoara sunt 76 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 40 au refuzat internarea în spital. Cei 40 de bolnavi prezintă forme asimptomatice sau uşoare ale infecţiei şi sunt monitorizaţi de către medicii de familie.

Conform datelor comunicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, de la începutul pandemiei în judeţul Hunedoara au fost consemnate 728 de cazuri de COVID-19.

Adauga un comentariu