Razboi în Ucraina

Numărul de refugiați ucraineni care fug în Polonia scade semnificativ

Publicat: 11 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Numărul de refugiați ucraineni care fug în Polonia scade semnificativ
Refugiații ucrainieni care ajung în Polonia sunt mai puțini decât în urmă cu câteva săptămâni

Numărul de refugiaţi ucrainieni care fug în Polonia a scăzut în mod semnificativ în ultima perioadă, arată o statistică oficială. Pe de altă parte, numărul persoanelor care intră în Ucraina este în creștere.

ONU estima că până la 10 milioane de persoane au fugit din calea războiului, în țări vecine sau în alte părți din Ucraina. În altă ordine de idei este bine de precizat faptul că mulți dintre refugiații din Ucraina au ajuns și în România unde au fost primiți în centrele special amenajate pentru aceștia.

Numărul de refugiați ucraineni care fug în Polonia a scăzut

2.657.000 de milioane de oameni au fugit din Ucraina în Polonia de la începutul războiului, a anunțat luni poliția de frontieră poloneză. Numărul persoanelor care trec granița în Polonia a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, iar numărul celor care intră în Ucraina a crescut.

Duminică, 28.500 de persoane au trecut în Polonia, în scădere cu 2% față de sâmbătă, a scris agenția pe Twitter. De asemenea, a fost cu mult sub recordul de 142.300 stabilit la 6 martie.

Numărul mediu zilnic de persoane care treceau granița din Ucraina în Polonia înainte de începerea războiului a fost de 16.800. Duminică, 19.400 de oameni au trecut în Ucraina din Polonia. Profesorul de cercetare în domeniul migrației de la Universitatea din Varșovia, Maciej Duszczyk, estimează că au mai rămas aproximativ 1,2-1,4 milioane. Peste 800.000 de refugiați ucraineni s-au înregistrat pentru un număr de identitate polonez.

Pe teritoriul României sunt înregistrați zeci de mii de refugiați din Ucraina care beneficează de sprijinul statului român dar și a persoanelor fizice care nu au putut rămâne indiferente. Altfel spus, aceștia au beneficiat de ajutor material dar și cazare. Totuși, sunt mulți refugiați din Ucraina care sunt doar în tranzit în România.

ONU estima că sunt 10 milioane de ucrainieni au plecat din calea războiului

Un raport al ONU arată că 10 milioane de refugiați din Ucraina au plecat din calea războiului. Această cifră înseamnă aproximativ un sfert din populația actuală a țării. O parte dintre aceștia nu au părăsit țara și s-au dus în zone mai sigure din Ucraina. Situația din Ucraina este extrem de dificilă dacă e să ţinem cont de faptul că Rusia nu a încetat focul şi plănuiește alte serii de atacuri.

De altfel, Ucraina a acuzat Rusia de masacrul de la Bucha unde, potrivit datelor existente la această oră raportate de ministerele din Ucraina, au murit sute, mii de civili. Pe de altă parte, Marea Britanie a avertizat cu privire la o posibilă utilizare a muniției cu fosfor de către Rusia, pe măsură ce luptele se intensifică pentru orașul ucrainean asediat Mariupol.

În briefing-ul obișnuit de dimineață, Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că astfel de arme au fost deja folosite în regiunea Doneţk.

Aceste arme sunt remarcate pentru „gravitatea rănilor” pe care le provoacă, potrivit Human Rights Watch (HRW). Bombele cu fosfor se comportă la fel ca armele incendiare, spune HRW, cărora le este interzisă utilizarea în zonele urbane conform legislației internaționale.

Adauga un comentariu