Actualitate

Numărul mic de cazuri noi de COVID-19, pus de medicul Cristian Oancea pe seama numărului de testări

Publicat: 14 sept. 2020
medicul Cristian Oancea
Cristian Oancea este de părere că numărul de infectări cu Sars-Cov-2 va crește, așa că este necesară aplicarea unor noi restricții în zonele în care există focare

Numărul mic de cazuri noi de COVID-19 raportate astăzi în România este pus de medicul Cristian Oancea pe seama seama numărului de testări.

Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, susține că scăderea numărului de teste, mai ales al celor făcute la cerere, poate fi un motiv de îngrijorare, pentru că există riscul ca multe persoane infectate să nu fie diagnosticate și să răspândească boala în comunitate.

„Este un număr fals descrescător, pentru că testele sunt foarte reduse. Cred că tot la 1.200-1.300 de contacți pe zi suntem, numai că lumea nu mai merge în concediu, nu se mai testează, astfel că a scăzut numărul de teste și a scăzut și numărul de depistați pozitiv”, a spus Cristian oanceaOancea.

Numărul mic de cazuri noi de COVID-19, pus de medicul Cristian Oancea pe seama numărului de testări

Medicul susține că o scădere a numărului de teste aduce o scădere a numărului de infectați găsiți pozitivi.

„O să existe o scădere a numărului de teste și, automat, o să existe o scădere a numărului de infectați găsiți pozitivi. Într-un fel este îngrijorător, pentru că acele persoane care sunt pozitive și nu sunt testate diseminează în comunitate boala și atunci ne vom trezi din start cu apariția unor cazuri moderate și severe direct la spital”, a menționat Cristian Oancea.

Avertisment legat de începerea noului an școlar și alegerile locale

Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara a făcut un apel la oameni să rămână responsabili, în condițiile începerii anului școlar și al alegerilor locale care vor avea loc la sfârșitul acestei luni.

„Sigur va fi și o ușoară creștere, problema e ca această creștere să nu fie accentuată și accelerată peste 1800- 2000 de cazuri, pentru că că o parte sunt cazuri severe care intră în Terapie Intensivă.

Dacă vom fi vigilenți și responsabili și noile focare vor fi rezolvate medical din prima fază, putem să ne continuăm viața. Dacă nu vom fi atenți, dacă vom fi iresponsabili, vom putea avea o creștere foarte alarmantă și pe care nu o vom putea gestiona”, a mai spus medicul Cristian Oancea.

Și medicul Virgil Musta se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus după începerea școlii

Medicul Virgil Musta se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus după începerea școlii, spunând că experiența tuturor țărilor europene care au trecut prin acest moment indică același lucru.

„Nu suntem într-o situație bună. Atât timp cât lumea nu va respecta cele trei reguli de bază – purtarea măștii, distanțare socială și igienă – vom fi în această situație.

În orice țară din Europa unde a început școala a crescut și numărul de cazuri. Unele școli pot deveni focare de infecție. Școala trebuie să respecte toate regulile și să oblige profesorii și copiii să respecte regulile. De asemenea, părinții trebuie să fie foarte atenți la copii și să încerce să facă un triaj epidemiologic acasă și să nu trimită copilul la școală dacă are semne, până se lămurește dacă are Covid sau nu”, a precizat dr. Virgil Musta.

Adauga un comentariu