Local

Numărul pacienților Covid-19 internați în Secția ATI a Spitalului Mobil de la Lețcani, Iași, este în creștere

Publicat: 04 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Numărul pacienților Covid-19 internați în Secția ATI a Spitalului Mobil de la Lețcani Iași este în creștere
Tot mai mulți pacienți infectați Covid-19 ajung în stare gravă în Secția ATI a Spitalului Modular Lețcani

Tot mai mulți pacienți Covid-19 au nevoie de îngrijire în Secția ATI a Spitalului Mobil de la Lețcani din Iași! Dintre cele 6 locuri la Anestezie și Terapie Intensivă operaționalizate odată cu redeschiderea unității medicale, ieri erau ocupate 4

Medicii ieșeni se confruntă din nou cu un număr mare de pacienți Covid-19 care ajung în stare gravă la spital! Cei mai mulți dintre aceștia au alte afecțiuni preexistente. Pacienții care au nevoie de îngrijire de Terapie Intensivă sunt redirecționați către Spitalul Mobil de la Lețcani.

”În urgență ajung în continuare cazuri severe Covid-19. Sunt severe, în primul rând, prin patologia lor de bază. Sunt, în general, persoane vârstnice cu boli cronice preexistente, la care apare și infecția cu virusul SARS-CoV-2. Ele se adresează urgenței pentru dureri abdominale, dispnee, dureri toracice, stare generală alterată, iar, când facem testul pentru Covid-19, se dovedește că sunt infectați. În noaptea de 2 februarie 2022 au fost două astfel de cazuri severe, care au necesitat punerea pe ventilație mecanică, unul – intubat, iar celălalt – pe ventilație non-invazivă. Pacienții au fost transferați în Secția ATI a Spitalului Mobil Lețcani. Cazurile non-ATI ajung la Spitalul de Boli Infecțioase, iar cele ATI sunt transferate cu ambulanța SMURD către Lețcani”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Dintre locurile de Terapie Intensivă ocupate, 4 sunt pacienți Covid-19 internați în Secția ATI de la Lețcani

A explodat numărul infectărilor cu Covid-19 la Iași! În doar 24 de ore au fost raportate peste 1.200 de noi cazuri de Covid-19 și două focare. De la debutul pandemiei și până ieri, 3 februarie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 91.005 cazuri de persoane infectate cu Covid-19.

”Joi, 3 februarie 2022, DSP Iași a raportat 1.263 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă. Odată cu numărul mare de cazuri a crescut și numărul pacienților care au nevoie de îngrijire în spital. Astfel, ieri, s-au efectuat 98 de internări și doar 50 de externări. Tot ieri, în spitalele suport-Covid din Iași erau ocupate 576 de paturi. Din numărul total de pacienți internați, 47 se aflau în Secțiile ATI, prezentând forme grave ale bolii, printre care 6 copii la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Maria”, din Iași, și unul la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”. Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul de Neurochirurgie: 15”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Peste 600.000 de ieșeni imunizați de la debutul campaniei

Peste 700 de persoane au fost imunizate într-o singură zi la Iași. Numărul imunizărilor împotriva COVID-19 a început să crească din nou, după ce medicii au făcut apeluri disperate către populație să se vaccineze. În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, până ieri, 3 februarie 2022, au fost administrate peste 650.000 de doze de vaccin anti-Covid.

Pe data de 2 februarie 2022 au fost vaccinate 778 de persoane, dintre acestea 157 au primit doza I, 176 de persoane s-au prezentat pentru rapel, iar cu doza a III-a s-au vaccinat 493 de persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 73 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare. Amintim că pe data de 26 ianuarie a debutat campania de imunizare a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, iar până în prezent au fost imunizați peste 50 de minori.

Decizia de imunizare a copiilor s-a luat după ce numărul de infectări Covid-19 și numărul pacienților Covid-19 care au nevoie de îngrijire în secția ATI au crescut și la Iași.

Adauga un comentariu