National

Numărul românilor care îşi caută un loc de muncă s-a dublat! Statistică îngrijorătoare

Publicat: 03 iun. 2020
romanii caută un loc de muncă

Statistica îngrijorătoare în România! După restricţiile impuse de Guvern, numărul romanilor care îşi caută de muncă s-a dublat. Conform unei statistici date publicului de un site de profil, numărul oamenilor care şi-au depus cereri de angajare a crescut cu 50% comparativ cu luna aprilie din 2019.

Cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă sunt angajaţii din transport, vânzări, medical, inginerie şi financiar

Statistică arată faptul că cei care îşi caută un nou loc de muncă sunt angajaţii în domeniile cum ar fi transporturi, vânzări, medical, inginerie şi financiar. În perioada aferenta stării de urgenţă, concret, martie, cele mai multe joburi căutate aveau legătură cu lucrul de acasă. Totuşi, odată cu marea relaxare, căutările legate de joburi remote sau work from home a scăzut cu peste 35% comparativ cu lunile martie sau aprilie. Desigur, cei mai activi în căutarea unui loc de muncă în luna mai sunt angajaţii în transport, vânzări, medical, inginerie şi financiar. Raportul arată ca volumul căutărilor de angajare în acest domeniu a totalizat, în luna mai, peste 120.000 de căutări.

Alte domenii de interes pentru romani: Retail şi BPO

Domeniile retail și BPO au înregistrat și ele un interes crescut din partea candidaților comparativ cu luna aprilie, cu peste 14.000 de căutări fiecare, pe fondul creșterii cu circa 45% a numărului de poziții deschise în aceste domenii, față de aceeași perioadă a anului trecut. Job-ul vedetă al lunii mai, care a strâns cele mai multe aplicări (2.321), a venit de la un retailer de îmbrăcăminte, care a căutat să recruteze prin BestJobs lucrători comerciali pentru magazinele sale. În luna mai candidații s-au uitat mai ales la companiile din zona de energie, retail și farma.

Cifre alarmante: aproape 30.000 de români au rămas fără un loc de muncă în ultimele zile

Creşte alarmant numărul românilor care îşi pierd locul de muncă din cauza epidemiei de coronavirus. Până în prezent, 303.945 de contracte de muncă au fost încetate de la instituirea stării de urgenţă până la începutul lunii mai, potrivit cifrelor Inspecţiei Muncii transmise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. De asmenea, 902.678 de contracte au fost suspendate, persoanele respective beneficiind de şomaj tehnic.

Adauga un comentariu