Actualitate

EXCLUSIV! Numele noului ministru al Sănătăţii vine de la Iaşi. Celebrul medic este favorit pe lista PNL

Publicat: 15 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Numele noului ministru al Sănătăţii vine de la Iaşi. Celebrul medic este favorit pe lista PNL

Numele noului ministru. Conf. dr. Victor Costache este o personalitate în domeniul medical fiind autorul mai multor premiere naţionale şi internaţionale. Acesta a realizat prima protezare mitrală endoscopica cu tehnologie RAM din lume şi deţine recordul mondial pentru cel mai complex caz de patologie aortică tratat endovascular la spitalul Polisano din Sibiu

Reputatul doctor iesean Victor Costache va efectua cateva operatii in premiera la un spital din Bulgaria. Totul este pro bono

Numele noului ministru. Noul ministru al Sănătăţii ar putea fi un medic de renume din Iaşi. O personalitate la nivel naţional şi internaţional, medicul ieşean este favorit pentru şefia acestui minister pe lista PNL. Deocamdată, chirurgul cardio-vascular Victor Costache nici nu a confirmat, nici nu a infirmat propunerea venită din partea PNL. Conform informaţiilor din interiorului partidului, conf. dr. Victor Costache are şanse mari să ocupe fotoliul de ministru al Sănătăţii. Celebrul medic este director medical şi şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică la Spitalul European Polisano din Sibiu.

Zece ani medic în centre medicale din Europa şi Canada

Numele noului ministru. De asemenea, dr. Victor Costache este şi conferenţiar universitar şi coordonator doctoranzi la Facultatea de Medicină Victor Papilian din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. În 2019, conf. dr. Victor Costache a fost nominalizat de revista engleză Business Review că făcând parte din cele 19 personalităţi din România care trebuie urmărite în acest an. Chirurgul cardiovascular este unul dintre puţinii medici care a ales să revină în România după ce timp de 10 ani a condus echipe medicale în Franţa, Danemarca, Germania, Marea Britanie şi Quebec. După cum scria revista engleză, conf. dr. Victor Costache a lucrat alături de personalităţi în domeniul medical, cum ar fi prof. dr. Dominique Blin, fondatorul departamentului de chirurgie cardiovasculară din Franţa, prof. dr. Phillipe Merloz, prof. dr. Jean Luc Magne, prof. dr. Christian Letoublon. Anul trecut, renumitul medic ieşean a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul de Merit în rang de Cavaler.

Program naţional pentru tratarea bolilor de inimă la copii

Numele noului ministru. Conf. dr. Victor Costache a relizat la Spitalul European Polisano din Sibiu primele intervenţii pe cord deschis din regiune, realizând cu succes prima implantare de valva sutureless din România. Medicul ieşean este autorul mai multor premiere naţionale şi internaţionale în domeniul chirurgiei endovasculare, cum ar fi primul anevrism de aorta abdominal rupt tratat Endovascular din România, primul anevrism toracic rupt tratat Endovascular din România, prima protezare mitrală endoscopica cu tehnologie RAM din lume şi record mondial pentru cel mai complex caz de patologie aortică tratat endovascular.
Chirurgul cardiovascular şi-a propus să iniţieze un program naţional pentru tratarea bolilor de inimă la copii. Conform statisticilor, anual sute de copii mor în România din cauza bolilor de inimă. Conf. dr. Victor Costache este preşedintele Societăţii Romane de Chirurgie Endovasculara şi Terapie Valvulară Transcateter şi preşedinte al Comisiei de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătăţii.

Adauga un comentariu