National

Cel propus de ministrul Transporturilor pentru şefia TAROM refuză postul

Publicat: 21 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel propus de ministrul Transporturilor pentru şefia TAROM refuză postul

Minsitrul Transporturilor, Răzvan Cuc l-a desemnat pe Valentin Gvinda pentru funcţia de director general al Tarom. Decizia a venit după demiterea Mădălinei Mezei. Gvinda a rezufat postul.

„Stimaţi colegi, vă informaz pe această cale că în urma unei scurte analize asupra stării generale a Tarom, am decis să nu semnez Contractul de Mandat. Notificarea telefonică către preşedintele CA Tarom a fost transmisă în data de 17.10.2019. Azi a fost făcută informarea oficială a CA cu prezentarea motivelor care au stat la baza deciziei mele. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, dar şi celor care au fost rezervaţi şi chiar şi acelora care au fost împotriva numirii mele în poziţia de DG”, le-a transmis Valentin Gvinda colegilor.

Valentin Gvinda este angajat al companiei din 2017, exact un an după ce el a reprimit licența de instructor. Gvinda pierduse licența în 2013 pentru un fals în acte, potrivit unor informaţii apărute în presă.
Fostul director Tarom, Mădălina Mezei, l-a acuzat pe ministrul Cuc că i-ar fi solicitat să reţină la sol cinci avioane în ziua votării moţiunii de cenzură, pentru ca mai mulţi parlamentari să nu ajungă în Bucureşti.

Consiliul de Administraţie al Tarom a precizat că Mădălina Mezei a fost revocată din funcţia de director general al companiei. Aceasta nu a reuşit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA şi nici anumite obligaţii care îi reveneau.

Adauga un comentariu