Economic Local

Numeroase autoturisme, abandonate în zona Târgului de mașini

Publicat: 13 feb. 2020

Un număr tot mai mare de autoturisme vechi și uzate sunt aduse din străinătate și oferite spre vânzare în Târgul de mașini din Iași. Având în vedere starea avansată de degradare a numeroase vehicule, unii proprietari le staționează sau chiar le abandonează în vecinătatea târgului, în zona străzii Iarmaroc. Autoritățile locale au făcut o serie de acțiuni în această zonă pentru sancționarea proprietarilor care au uitat să mai mute autoturismele din această zonă, mai ales dacă sunt avariate sau vizibil deteriorate.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Poliție Locală au sancționat, conform HCLM Iași 172 din 2002 privind gospodărirea și menținerea curățeniei în municipiul Iași, cu amendă în valoare de 700 lei, pe numitul R.I, domiciliat în județul Botoșani, deoarece a abandonat și depozitat autoturismul cu semne vizibile de deteriorare, pe domeniul public, în zona străzii Iarmaroc”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Continuă acțiunea de casare a autoturismelor abandonate

În această perioadă, echipele municipalității ieșene acționează pe domeniul public pentru casarea a aproximativ 60 de mașini abandonate. Este vorba despre mai multe autoturisme pe caroseriile cărora a fost aplicată o somație, proprietarii acestora fiind înștiințați prin scrisori cu confirmare de primire în acest sens. Ridicarea vehiculelor abandonate este făcută de către echipele Servicii Publice SA în parteneriat cu Poliția Locală Iași.

„Restituirea vehiculului către proprietar sau deținătorul legal se face pe bază de proces-verbal de predare-primire în termen de 10 zile de la data la care persoana care reclamă vehiculul face dovada calității de proprietar sau deținător legal al acestuia, achitării tuturor taxelor și impozitelor prevăzute de lege și achitării sumelor corespunzătoare cheltuielilor efectuate pentru inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportul, depozitarea și paza vehiculului”, au precizat reprezentanții municipalității ieșene.

În cursul anului 2019 au fost identificate 1.146 astfel de vehicule abandonate. Vehiculele nerevendicate în termen de cinci zile de la data somației adresate proprietarului trec de drept în domeniul privat al Municipiului Iași. Apoi, acestea sunt predate unei unități de colectare și valorificare a deșeurilor.loading...

Adauga un comentariu