Local

Numeroși ieșeni refuză să poarte mască de protecție în piețele agroalimentare și devin recalcitranți în fața polițiștilor locali, care patrulează și în civil

Publicat: 23 nov. 2020
Ieșenii care refuză să poarte mască de protecție la cererea polițiștilor locali sunt amendați pe loc
Polițiștii locali fac patrule zilnice în piețele agroalimentare, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19

Tot mai numeroase sunt cazurile în care ieșenii refuză să poarte mască de protecție în piețele agroalimentare sau unde acest lucru este obligatoriu, iar dacă li se solicită acest lucru devin recalcitranți cu polițiștii locali, care patrulează și în civil, motiv pentru care sunt amendați pe loc

Acțiunile realizate de polițiștii locali pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 au fost înăsprite la nivelul Iașului, iar zilnic, de la primele ore ale dimineții, oamenii legii fac controale mai ales în piețele agroalimentare din Iași. Tot mai numeroase sunt situațiile în care cetățenii refuză să poarte masca de protecție, chiar dacă se află într-un spațiu unde acest lucru este obligatoriu, iar de multe ori devin recalcitranți în fața polițiștilor locali care solicită purtarea măștii în mod corespunzător.

„Polițiștii locali care își desfășurau activitatea de asigurare a ordinii și siguranței publice în Piața Alexandru cel Bun au sancționat două persoane care deși au fost avertizate să poarte mască de protecție, acestea au refuzat și au avut un comportament neadecvat. În acest context, cele două persoane au fost sacționate fiecare cu câte 500 lei, conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

S-au constituit patrule civile alcătuite din polițiști locali la nivelul orașului Iași

Astfel de situații se găsesc în toate piețele agroalimentare din Iași, dar mai ales în piața ACB și Piața Agroalimentară Nicolina sau CUG, acolo unde polițiștii locali acționează zilnic pentru diminuarea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

„Informăm cetățenii municipiului Iași cu privire la faptul că s-au constituit patrule civile, alcătuite din polițiști locali, care acționează pe linia identificării persoanelor care nu respectă regulile stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, constituit la nivelul Municipiului Iași”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali au început inclusiv o serie de verificări intense în rândul persoanelor care trebuie să fie în carantină sau izolare. În cadrul acțiunilor realizate de oamenii legii la domiciliile alese de persoanele în cauză ca urmare a deciziilor luate de Direcția de Sănătate Publică Iași sunt depistate inclusiv persoane care nu respectă normele de izolare.

Adauga un comentariu