National

Nuntă cu peripeții în pandemie de coronavirus. Petrecere mutată la 30 km distanță

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nuntă cu peripeții în pandemie de coronavirus. Petrecere mutată la 30 km distanță
Un cuplu de miri din Suceava și-a făcut nunta într-o parcare din Fălticeni

Weekendul trecut s-au făcut nenumărate controale în judeţul Suceava, la restaurante, pensiuni şi hoteluri. Petrecerea de majorat la care erau zeci de tineri s-a încheiat imediat după descinderea forţelor de ordine. Conform informaţiilor furnizate presei, s-au dat amenzi de pe 35.000 de lei.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava, a declarat următoarele lucruri:

„După doar o oră şi jumătate de controale am identificat mai multe neregularităţi. Iată şi acest local care, în ciudat interdicţiilor, a organizat o petrecere privată cu circa 40 de persoane încălcând practic legislaţia în vigoare.”

Surpriză neplăcută pentru miri

Restricţiile impuse zilele trecute în municipiul Suceava le-au stricat ziua cea mare unor miri. Proaspăt reveniţi din ţară, ei trebuiau să aibă nunta sâmbătă. În noaptea dinainte marelui eveniment însă au pierdut timp căutând un local care să se încadreze criteriilor autorităţilor. Soluţia de avarie s-a aflat la 30 km depărtare de Suceava, şi anume într-o parcare din Fălticeni. Așadar, cei doi aveau nuntă în pandemie de coronavirus, și încă la Suceava, unde este focar de infecție.

„În câteva ore ca să primesc o ştire din asta şi să poţi să organizezi legal în altă parte este foarte greu, nu e uşor deloc”, a spus Ion Toderichă, mire.

În ciuda restricţiilor impuse din pricina creşterii infecţiei cu coronavirus la 1,5 la mia de locuitori, cei doi tineri s-au putut bucura de eveniment. Ca urmare a desfăşurării petrecerii în aer liber, în mare parte, autorităţile nu au avut cum să-i amendeze.

„Aş putea scrie o întreagă carte despre nunta mea, nu este ceea ce am visat, dar mă bucur că s-a întâmplat cum s-a întâmplat şi am reuşit să am un eveniment cât de cât drăguţ, de care să-mi aduc aminte cu bucurie”, a declarat Claudia Toderichă, mireasă.

De altfel, controale de amploare au fost în toată ţara weekendul trecut. Spre exemplu, oamenii legii au „spart” o nuntă cu 70 de participanți şi au dat 7 amenzi în total, în Popeşti Leordeni, județul Ilfov.

Adauga un comentariu