National

O aeronavă TAROM va purta numele legendei olimpice Nadia Comăneci. Demersul reprezintă o premieră pentru România

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O aeronavă TAROM va purta numele legendei olimpice Nadia Comăneci. Demersul reprezintă o premieră pentru România
O aeronavă TAROM va purta numele legendei olimpice Nadia Comăneci. Demersul reprezintă o premieră pentru România

Aeronava cu numele „Nadia Comăneci” îi va duce pe sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris. Demersul reprezintă o premieră pentru România.

Compania TAROM anunță că „a semnat, joi, acordul de utilizare a numelui Nadiei Comăneci pentru denumirea unei aeronave B737-800 din flota companiei aeriene”.

O aeronavă TAROM va purta numele legendei olimpice Nadia Comăneci

Astfel, aeronava va purta numele marii gimnaste române, deținătoarea celor cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 și în 1980, și a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal, în 1976.

„Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noștri și de români. Doresc succes delegației României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe!”, a declarat Nadia Comăneci.

Aceasta este prima aeronavă din flota TAROM care va primi numele unui sportiv. Marea sportivă a acordat gratuit statului român dreptul de utilizare a numelui său pentru industria transportului din România. Aeronava „Nadia Comăneci” va deservi, în continuare, clienții companiei TAROM.

„TAROM este un partener istoric al sportivilor români care au reprezentat și reprezintă țara noastră la Jocurile Olimpice. Faptul că sportivii români, participanți la Olimpiadă, vor zbura către Paris la bordul aeronavei ce poartă numele Nadiei Comăneci, care a scris istorie la Montreal, în 1976, și a devenit cea mai galonată sportivă româncă din toate timpurile, este un simbol al parteneriatului pe care TAROM l-a încheiat, de-a lungul anilor, cu tot ceea ce înseamnă perseverență și performanță”, a declarat Costin Iordache, directorul general al TAROM.

Preţul uriaş cerut pe bilete românilor care s-au trezit cu zborul din Dubai anulat din cauza furtunii

Ministerul de Externe anunţa joi dimineață că un grup de cetăţeni români, rămas blocat pe Aeroportul din Dubai, a revenit în România, iar alte două grupuri au cerut ajutor pentru cazare, până la revenirea în țară.

Cei 20 de copii însoţiţi de doi profesori au ajuns în Dubai pe 12 aprilie, iar ieri aveau cursa de întoarcere spre România. Doar că din cauza furtunii de proporţii biblice, zborul li s-a anulat.

Următorul era abia pe 21 aprilie, pentru care compania le-a cerut 10.000 de lei de persoană, scrie observatornews.ro.

Peste 1200 de zboruri au fost anulate de pe aeroportul internaţional din Dubai care s-a transformat în câteva minute în lac.

Adauga un comentariu