National

O altă stea a fotbalului românesc s-a stins! Un fost internațional a plecat dintre noi

Publicat: 08 apr. 2021

Multe persoane cunoscute au plecat dintre noi în ultima perioadă. Fie că este vorba despre actori, cântăreți sau sportivi, drumul acestora pe pământ s-a încheiat în ultima vreme. De curând, un alt fotbalist celebru, o adevărată legendă care a scris istorie în lumea sportivă, a terminat jocul său pe acest pământ.

A murit internaționalul Paul Popovici

Paul Popovici, o adevărată legendă la UTA, care a făcut parte din superba generaţie roş-albă din prima parte a anilor ’70, s-a stins din viață la 72 de ani, urmând ca în iunie să împlinească 73. Decesul a fost anunțat miercuri dimineață formația arădeană, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa marelui sportiv.

„Familia UTA a primit astăzi o veste tristă de la Oradea: s-a stins din viaţă Paul Popovici, fundaşul stânga din superba generaţie roş-albă din prima parte a anilor ’70. ‘Pali’ Popovici a început fotbalul în Oradea natală, unde a jucat pentru Înfrăţirea şi Crişul. UTA l-a dorit în echipă (alături de Attila Kun) cu puţin timp înaintea istoricei duble cu Feyenoord, însă bihorenii s-au opus. Legitimarea valorosului apărător a fost reuşită în iarna lui 1971, iar de atunci Popovici a fost de neînlocuit în banda stângă. Pe 21 iunie ar fi împlinit 73 de ani. Va rămâne în amintirea utiştilor mereu. Odihnească-se în pace!”, scrie echipa arădeană.

Paul Popovici și-a început cariera la Crișul Oradea, unde a jucat și a înregistrat rezultate remarcabine în perioada 1964-1970. Din 1971, fostul fundaș stânga a îmbrăcat tricoul UTA-ei, până în 1974, când s-a întors în Oradea natală, la FC Bihor Oradea, echipă pe care a și antrenat-o după retragerea din activitatea de fotbalist, în 1979.

Popovici a fost vicecampion naţional în sezonul 1971-1972 cu UTA, alături de care a atins faza sferturilor de finală a Cupei UEFA, când arădenii au fost eliminaţi de Tottenham (n.r. – 1972).

A murit și Cătălin Didu
O altă legendă a fotbalului s-a stins înainte de Paul. Cătălin Didu, în vârstă de doar 43 de ani, a fost răpus de nemilosul virus al momentului. Bărbatul a stat mai mult timp în spital, însă organismul său a cedat și nu a mai putut lupta. Deși starea lui părea să se amelioreze, a făcut stop cardiorespirator și e decedat.

Cătălin Didu, fost jucător la Extensiv Craiova, Apulum Alba Iulia și Oltul Slatina și a evoluat pe poziția de fundaș central.

Adauga un comentariu