Culinar

O altfel de budincă – Cu somon afumat şi legume, la cuptor

Publicat: 24 feb. 2020

Ce zici de un mix de legume, cu ou şi somon, totul preparat la cuptor? Această reţetă este un fel de omletă adaptată, care are un gust savuros şi este extrem de sănătoasă, dat fiind faptul că nimic nu este prăjit. În plus, combină aportul de vitamine şi proteine necesar pentru un organism sănătos!

Ingrediente pentru budincă cu legume şi somon afumat, la cuptor:

  • 6 ouă
    200 g somon afumat
    250 g mazăre din conservă
    30 ml ulei de măsline
    30 g smântână
    ceapă verde
    capere
    sare
    piper
    pătrunjel uscat

Mod de preparare:

Într-o tigaie, adaugă puţin ulei de măsline şi căleşte ceapa tăiată mărunt, alături de o parte din somonul afumat. Condimentează după gust şi adaugă puţin pătrunjel uscat. Lasă la răcit. Bate bine ouăle, adaugă mazărea pe care o strecori în prealabil şi încorporează în această compoziţie somonul călit.

Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziţia şi se bagă la foc mediu pentru 30 de minute. Când este gata, se scoate şi se serveşte cu restul de somon afumat şi iaurt sau smântână. Decoraţi cu capere.



loading...

Adauga un comentariu