International

O asistentă socială de 38 de ani a murit în urma unei tromboze, după prima doză de vaccin AstraZeneca

Publicat: 31 mart. 2021
doză de vaccin AstraZeneca și seringă
Peste 200.800 doze de vaccin AstraZeneca ajung marți în țară. Noua tranșă se alătură celor peste 3.000.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca trimise deja în România

O asistentă socială, în vârstă de 38 de ani, a murit în urma unei tromboze, luni, la 14 zile după ce a fost vaccinată cu o primă doză din serul de la AstraZeneca-Oxford.

Potrivit presei locale, asistenta socială la un institut medico-educativ din Toulouse a fost vaccinată chiar înainte de suspendarea temporară a vaccinului grupului farmaceutic suedezo-britanic, la jumătatea lui martie. Ea nu suferea de vreo problemă de sănătate, confirmă cadrele medicale din zonă.

Femeia s-a simțit rău la scurt timp după vaccinare

Ea a fost internată la Toulouse, la Centrul Spitalicesc Universitar (CHU) Purpan, unde medicii au decis să fie indusă în comă. Din păcate, luni, la 14 zile după ce a fost vaccinată cu o primă doză din serul de la AstraZeneca-Oxford asistenta socială a murit în urma unei tromboze.

Agenția franceză a medicamentului (ANSM) a confirmat vineri existența unui risc ”rar” al unei tromboze atipice cauzate de vaccinul împotriva COVID-19 AstraZeneca, dar sublinia că raportul între beneficii şi riscuri rămâne ”pozitiv”.

Un student la Medicină a murit la mai multe zile de la vaccinare

Potrivit ANSM, două decese au fost semnalate de la 12 la 18 martie, inclusiv a unui student la medicină de la Nantes, mort la 18 martie, la mai multe zile de la vaccinare, notează France Info.

De la începutul campaniei de vaccinare în Franța, din cele 1,4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford administrate până la 18 martie, au fost descoperite de centre de monitorizare farmaceutică aproximativ ”5.700 de efecte secundare”, majoritatea ”sindromuri pseudo-gripale”.
Adauga un comentariu