Actualitate

O asistentă de la Spitalul Orășenesc Ineu a murit din cauza Covid-19. Avea 55 de ani

Publicat: 14 nov. 2020
Spital Orășenesc Ineu, județul Arad

O asistentă medicală în vârstă de 55 de ani, care lucra în Spitalul Orășenesc Ineu, județul Arad, a murit, la 10 zile după ce a fost confirmată cu SARS-CoV-2. Femeia nu era cunoscută cu afecțiuni cronice.

Monica Mang, directorul Spitalului Orășenesc Ineu, a declarat, că asistenta medicală a fost confirmată cu virusul SARS-CoV-2 în 4 noiembrie, când s-a întors dintr-un concediu de câteva zile.

”Nu era cunoscută cu afecțiuni. Nu a avut niciodată concediu medical. Boala a avut o evoluție galopantă”, a spus Mang.

Vineri, colegii asistentei au fost nevoiți să declare decesul. Soțul femeii a fost primul care s-a simțit rău și a fost internat, ir el este și acum internat la ATI, starea sa fiind mai bună.

Monica Mang a mai spus că în cadrul Spitalului Orășenesc Ineu sunt alte 17 cadre medicale infectate, între care 12 asistente, patru infirmiere și un medic.

“Soţul său a fost primul care s-a infectat şi a fost internat la noi în spital, în timp ce colega noastră a rămas acasă în izolare, iniţial fiind asimptomatică. În 3 noiembrie s-a simţit foarte rău şi a cerut testare, astfel că o ambulanţă a fost trimisă acasă pentru recoltare de probe. Totuşi, pentru că se simţea tot mai rău, seara a venit la noi în Urgenţă şi am constatat că avea saturaţie mică, de 80, aşa că am trimis-o la Urgenţe în Arad. A doua zi, când a venit confirmarea că este pozitivă, am adus-o la Ineu şi am internat-o la Terapie Intensivă. Deşi a beneficiat de schema completă de tratament, a avut o evoluţie galopantă a bolii, iar în această dimineaţă a decedat” a declarat Managerul Spitalului Orăşenesc Ineu, Monica Mang.

Asistenta nu avea comorbidități

Conform directoarei, asistenta nu avea comorbidităţi: “În toţi cei 30 de ani în care a lucrat la noi în spital, nu a fost o dată bolnavă şi nu a avut o zi de concediu medical. Nu avea alte afecţiuni, cu atât mai mult toţi colegii suntem şocaţi că am pierdut-o din cauza acestui nou virus. Este greu să vezi cum un coleg îţi moare pentru că nu îl poţi ajuta”.

17 cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2 la Spitalul Orăşenesc Ineu, respectiv 12 asistente, un medic, şi patru infirmiere. Acesta este primul deces înregistrat în rândul angajaţilor unităţii medicale.

“Personalul este cu moralul foarte scăzut, obosit din cauza avalanşei de pacienţi pe care îi avem în ultima vreme şi pentru că mulţi dintre noi se infectează, dar mergem mai departe. În momentul de faţă, toate cele 50 de paturi pentru COVID-19 din spitalul nostru sunt ocupate”.

Adauga un comentariu