Local

O asistentă din Botoșani a decedat din cauza infecției cu coronavirus. Aceasta a decedat la Iași

Publicat: 23 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O asistentă din Botoșani a decedat din cauza infecției cu coronavirus. Aceasta a decedat la Iași

Lenuța Buta (46 ani), o asistentă care lucra la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani și care a tratat mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus, a murit din cauza coronavirusului. Aceasta s-a infectat în urmă cu câteva săptămâni. Starea ei de sănătate s-a degradat, așa că a fost transferată la Iași. A fost internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase. Din păcate a decedat astăzi în ciuda eforturilor depuse de persoanlul medical.

„Iubea oamenii. Iubea muntele. Dumnezeu a iubit-o prea mult și a luat-o la El, lăsându-ne consternați! Încă o victimă COVID-19 din rândul cadrelor medicale! Cuvintele sunt prea sărace ca să poată exprima durerea pe care o lași în urmă, Draga noastră Lenuța! Dumnezeu să te ierte și să te primească în ceata îngerilor Săi!

Secția Boli Infecțioase Adulți este de azi mai săracă, pierzând o asistentă medicală extraordinară! Am rămas cu un mare gol în suflet în urma acestei nedrepte despărțiri!”, spune medicul Valentina Morcov.

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Adauga un comentariu