Economic Local

O avarie de proporții a lăsat ieșenii fără apă potabilă

Publicat: 29 nov. 2019

Din cauza unor avarii întâlnite la rețeaua de distribuție a apei, furnizarea apei potabile a fost întreruptă în mai multe zone din Iași, dar mai ales în Podu Roș. Este vorba despre o avarie apărută la o conductă de 150 mm diametru în cursul dimineții de ieri. Din acest motiv, ApaVital a întrerupt furnizarea până la remedierea avariei către utilizatorii de pe bulevardul Țuțora, bulevardul Primăverii (parțial) și Socola.

„Pentru a elimina cât mai rapid disconfortul utilizatorilor, ApaVital a mobilizat o echipă de intervenție, aceasta inițiind deja execuția lucrărilor de reparații”, au precizat reprezentanții ApaVital Iași.

Mai multe localități încă primesc apă doar dimineața și seara

Operatorul județean ApaVital a impus un program de furnizare a apei în mai multe comune din județul Iași. Măsura a fost luată din cauza scăderii nivelului de apă brută în acumularea Tansa. Aici, debitul prelucrat este insuficient pentru a asigura o funcționare normală a rețelei de distribuție din zona deservită. Astfel, până pe data de 30 noiembrie, se încearcă refacerea rezervelor de apă în rezervoarele Coarnele Caprei, Focuri, Satu Nou, Munteni, Liteni, Ulmi, Bulbucani și Sângeri. În aceste condiții, ApaVital va furniza apă potabilă după program, zilnic, între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 21:00.loading...

Adauga un comentariu