National

O barcă cu zece persoane s-a răsturnat în Dunăre. Pompierii acţionează – UPDATE

Publicat: 11 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O barcă cu zece persoane s-a răsturnat în Dunăre. Pompierii acţionează - UPDATE

Alertă pe Dunăre, unde o barcă cu zece oameni s-a răsturnat.

UPDATE: Bărbatul dispărut în Dunăre după un eveniment naval petrecut în apropiere de municipiul Tulcea a fost găsit de echipa de scafandri formată din pompieri şi poliţişti de frontieră, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Nicolae Botezatu.

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, din Tulcea, conducea o ambarcaţiune în care se aflau încă 10 persoane şi de care era legată o altă barcă încărcată cu materiale de construcţii.

La intrarea pe canalul Sulina, barca s-a răsturnat cel mai probabil din cauza valurilor, iar tulceanul nu a putut ieşi la timp din Dunăre.

„În urma operaţiunilor de căutare desfăşurate de către echipa mixtă de scafandri de la ISU Tulcea şi Garda de Coastă s-a reuşit recuperarea persoanei din ambarcaţiunea răsturnată”, a precizat reprezentantul ISU Tulcea, Botezatu.

Alte zece persoane cu vârste între 30 şi 66 de ani, din judeţele Tulcea, Ilfov şi Giurgiu au reuşit să ajungă la mal cu ajutorul pompierilor şi al unui jandarm care a intervenit cu barca proprie în timpul lui liber.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs evenimentul.

UPDATE: Nouă dintre persoane au reușit să se autosalveze, dar conducătorul ambarcațiunii a fost înghițiți de ape.

Din primele declarații rezultă că omul ar fi rămas blocat în interior. Barca transporta muncitori din Giurgiu care lucrau la o pensiune din localitatea Crișan, județul Tulcea.

Accidentul ar fi fost cauzat de o altă îmbarcațiune, de mai mare tonaj, care era legată de vasul răsturnat. Valurile ar fi dezechilibrat barca mai mare răsturnând-o, ia aceasta ar fi tras după ea și ambarcațiunea în care se aflau oamenii.

Ceilalți nouă membrii de la bord au reușit să se salveze și nu au avut nevoie de îngriijiri medicale fiind în stare bună.

Știre inițială

Un om ar fi căzut în apă, potrivit primelor informații, chiar pe intrarea de la Canalul Sulina. Pompierii fac acum căutări pentru a găsi cea de-a zecea persoană.

Adauga un comentariu