Razboi în Ucraina

O bază de poliție rusă din Enerhodar a fost bombardată în cadrul unei operațiuni de rezistență

Publicat: 28 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O bază de poliție rusă din Enerhodar a fost bombardată în cadrul unei operațiuni de rezistență
O bază de poliție rusă din Enerhodar a fost bombardată în cadrul unei operațiuni de rezistență

A avut loc o explozie la o bază rusă din orașul ocupat Enerhodar, în apropiere de centrala nucleară Zaporojie, în urma unei operațiuni de rezistență, potrivit Serviciului de Informații pentru Apărare ucraineană.

Serviciile de informații din domeniul apărării au declarat pe canalul de Telegram că explozia a avut loc luni dimineață la sediul forței speciale de poliție din Rusia, cunoscută sub numele de unitatea OMON.

„Ca urmare a operațiunii mișcării de rezistență locale coordonate de Informațiile de Apărare a Ucrainei, o „baracă” improvizată a unității Gărzii Ruse „Akhmat-1” a fost „avariată”.

Luptătorii ceceni au confiscat și convertit o clădire pe locul unei sucursale a unei bănci ucrainene

Akhmat-1 este o unitate cecenă. Serviciile de informații ale apărării au spus că, după ce orașul a fost ocupat, luptătorii ceceni au confiscat și convertit o clădire pe locul unei sucursale a unei bănci ucrainene.

Se spune că explozia „a avut ca rezultat rănirea personalului ocupanților și a mașinilor parcate în curte. Un incendiu a izbucnit în clădire. La fața locului au sosit echipaje de pompieri și ambulanțe.”

Ucraineană Defense Intelligence a postat și un videoclip cu explozia care a arătat o dronă zburând spre intrarea din față a clădirii, pe care CNN a localizat-o ca în Enerhodar. Nu au existat victime sau răni civili, au spus serviciile de informații apărării.

Clădirea administrației militaro-civilă din Enerhodar a fost lovită de o dronă

Un oficial desemnat de rusi din Zaporojie a recunoscut că clădirea administrației militaro-civilă din Enerhodar a fost lovită luni de o dronă. Cu toate acestea, oficialul a contestat afirmația Ucrainei că victimele personalului au avut loc ca urmare a bombardamentului.

Vladimir Rogov a spus că „în mod preliminar, nu există morți sau răniți. Angajații administrației au fost deja evacuați”.

Serviciile de urgență lucrează la fața locului, a spus Rogov pe Telegram.

Adauga un comentariu