News Flash:

O bila alba pentru inspectorii de muzica si desen

6 Septembrie 2001
1282 Vizualizari | 0 Comentarii
Inspectorii de educatie plastica si muzicala din toata tara au fost convocati in perioada 3-5 septembrie pentru o intalnire de lucru la Iasi. La cererea inspectorilor de specialitate din cadrul MEC, profesor Lucia Crinela Gorganeanu (muzica) si profesor Adrian Braescu (desen), seful Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Mihai Dumitriu, a acceptat ca toti inspectorii de specialitate din toate judetele sa se intruneasca la Iasi. Tematica intrunirii a cuprins situatia disciplinelor educatie plastica si muzicala pentru ciclul liceal conform planului de invatamant si programa de istoria artei pentru bacalaureat. A fost abordata si problema manualelor scolare, precum si cea a concursurilor internationale de arta pentru elevi.
Inspectorii de specialitate din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii au adus la Iasi o serie de documente referitoare la tematica propusa, care au fost difuzate inspectorilor de specialitate din toate judetele prezente, acestea fiind apoi multiplicate si discutate de profesorii de specialitate din judete. O atentie deosebita a fost acordata orelor de ansamblu coral, deoarece in cea mai mare parte a judetelor tarii acestea nu au fost acordate in scoli. In schimb, incepand cu anul scolar 2001-2002, la scolile gimnaziale, respectiv liceale, vor fi organizate anual o serie de concursuri nationale de muzica pe tipuri de formatii. Vor avea loc concursuri de interpretare instrumentala, vocala, vocal-instrumentala pentru muzica usoara, folk, jazz, rock. Fara acordul acestor ore extracurricular pentru elevii care doresc, un asemenea concurs nu se poate organiza. Prin acest proiect se urmareste in primul rand pastrarea traditiilor muzicale romanesti pentru educarea elevilor, incercand sa se abata atentia de la genuri muzicale nebenefice, cum ar fi manelele. Consfatuirile de la Iasi au fost realizate cu ajutorul inspectorilor scolari de specialitate, Mihai Popa si Gheorghe Gheorghita Vornicu, care au participat la buna organizare a intrunirii. Iata ce ne-a declarat inspectorul de specialitate din cadrul MEC, Lucia Crinela Gorganeanu, cu privire la ceea ce s-a intamplat in perioada 3-5 septembrie la Iasi: "Am intalnit la Iasi oameni deosebiti, care au manifestat o deschidere aparte fata de problemele dezbatute. S-au discutat probleme legate de legislatie si de inceputul anului scolar. S-a realizat o intalnire cu profesorii de specialitate de la Liceul de arta si o intalnire cu rectorul Academiei xGeorge Enescux din Iasi, unde s-au dezbatut probleme legate de activitatea muzicala. Inspectoratul Scolar Judetean din Iasi a pus la dispozitia noastra o cazare foarte buna, iar primirea a fost ireprosabila. Intr-un cuvant, totul a decurs cum nu se putea mai bine".
Alina SIRGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1396 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014267 (s)