Eveniment-Social

O cehoaică de 19 ani i-a pus mari probleme Anei Bogdan, campioana en-titre de la BCR Iași Open. Românca a evitat la limită o înfrângere surprinzătoare – FOTO

Publicat: 19 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O cehoaică de 19 ani i-a pus mari probleme Anei Bogdan campioana en-titre de la BCR Iași Open. Românca a evitat la limită o înfrângere surprinzătoare - FOTO
Ana Bogdan a avut un meci extrem de dificil cu cehoaica Barbora Palicova

Campioana ediției de anul trecut, Ana Bogdan, a avut mari probleme cu cehoaica Barbora Palicova, în vârstă de 19 ani. În cele din urmă, experiența româncei a făcut diferența și a reușit victoria

Meci intens încă din primul tur la BCR Iași Open, între favorita numărul doi, Ana Bogdan, și o tânără de perspectivă din Cehia, Barbora Palicova. Lumea s-a adunat în număr mare la terenul central de la Baza Sportivă Ciric pentru a își susține favorita, iar acest lucru a contat enorm la deznodământul partidei.

Mari probleme pentru Ana

o poză cu Ana Bogdan și Barbora Palicova
Partida dintre cele două sportive a durat peste două ore și a fost nevoie de set decisiv

Meciul a început cum se putea mai rău pentru sportiva noastră, a pierdut primul serviciu, iar oponenta sa a început să se distanțeze. La începutul partidei, Ana părea foarte nesigură în lovituri și încerca cu fiecare minge să obțină punctul. Stând mai bine pe lovitura de rever, Palicova lovea cu putere orice minge, ceea ce a pus-o în dificultate pe Ana Bogdan. Primul set s-a terminat cu 6-2 în favoarea jucătoarei din Cehia, lucru de care era vizibil afectată românca.

Al doilea set a fost extrem de spectaculos și disputat, nicio jucătoare nu a reușit să-și facă primele servicii, fiind numai break-uri și rebreak-uri. Totuși, experiența tenismenei din România și-a spus cuvântul și a reușit să câștige cu 7-5 setul doi. La final, Palicova a căzut de tot și a încercat în extremis să lovească decisiv, însă Ana a preluat controlul partidei și a învins cu 6-1 în ultimul set.

„Cred că în primele game-uri din primul set simțeam o anumită presiune, deoarece am câștigat anul trecut aici. Sunt mai multe lucruri adunate, fiecare dintre noi avem zile mai bune, zile mai puțin bune din diferite motive. Fizice, emoționale și așa mai departe. Important e să gândești pozitiv și să poți trece peste. Cred că așa reușești, cum am reușit și eu astăzi. Oponenta mea a jucat foarte bine, are un joc foarte puternic, e foarte solidă. A trebuit să stau la fiecare punct, să lovesc tare în minge, dar și cu efect, pentru că bate puțin vântul și să iau deciziile cele mai bune”, a specificat Ana Bogdan după meci.

Ieșenii au încurajat-o tot meciul

o poză cu Barbora Palicova
Spectatorii au încurajat-o pe româncă pe toată durata partidei

Deși era doar primul meci al zilei, fanii au venit în număr mare la arenă pentru a o susține pe Ana Bogdan. Oamenii au înfruntat temperaturile înalte pentru a urmări meciul. După fiecare punct, spectatorii îi strigau numele româncei și o aplaudau pentru a o încuraja. Adversara ei a fost puțin deranjată de aceste scandări. Totuși, publicul a apreciat tenisul de calitate și a aplaudat în momentele când sportiva de 19 ani a avut lovituri senzaționale.

„Doresc să le mulțumesc tuturor celor care sunt astăzi alături de mine, mi-ați dat extrem de multă energie. Datorită vouă am reușit să lupt așa și să revin în meci, pentru că îmi doresc să stau cât mai mult aici, să joc în fața dumneavoastră cât mai multe zile. Vreau să mă bucur de tot ce îmi oferă tot acest oraș minunat și tot ce îmi oferă spectatorii”, mai adaugă Ana Bogdan.

După ce a avut mari probleme cu o tânără de 19 ani, Ana Bogdan dorește să ajunge în etapele finale ale competiției. Fanii sunt așteptați în număr mare la arenă pentru a se bucura de tenisul de calitate.

Adauga un comentariu