O cisternă cu carburant s-a răsturnat pe o șosea din județul Vaslui după ce s-a lovit de un autoturism. Două persoane sunt rănite, una fiind încarcerată, anunță autoritățile.
Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc pe DN 24, în zona localității Crasna, din județul Vaslui.
În accidentul rutier au fost implicate un autoturism și o cisternă cu încărcătură de carburant.
Circulația rutieră este blocată
Cisterna este răsturnată pe carosabil, fără a se observa scurgeri din aceasta, a mai anuntaț Infotrafic.
Două persoane din autoturism au fost rănite. Șoferul este încarcerat, iar circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers.
Pericol de explozie la Bascov după ce o nouă conductă de gaze s-a spart în timpul unor lucrări
Incident cu repetiție la Bascov, în Argeș, unde o altă conductă de gaz a fost spartă în timpul unor lucrări, la numai o zi după ce muncitorii făcuseră același lucru, pe partea cealaltă a șoselei.
Traficul a fost iarăși blocat și 15 oameni au fost evacuati din zonă. Așa s-a aflat că rigolele de pe ambele margini ale drumului național 7 sunt traversate de o țeavă de gaz, montată acolo în urmă cu 20 de ani. Reprezentanții CNAIR spun că habar nu aveau de ea.
Apelul primit la dispeceratul 112 părea o reluare a celui de marți: la Bascov, pe marginea DN7, muncitorii care scoteau mizeria din sanț au lovit și au spart o țeavă din care iese gaz cu presiune foarte mare. Pompierii, polițiștii și jandarmii s-au mobilizat imediat, la fel ca marți.
A urmat un nou blocaj care a paralizat tot traficul de la iesirea din Pitești spre autostrada A1. Timp de o oră, coloane kilometrice de mașini au rămas intepenite pe șosea.
Ionuț Tunaru, ISU Argeș: „S-au evacuat 15 persoane de la o unitate de cazare din zonă, s-a oprit și traficul pe ambele sensuri. De asemenea, la fața locului s-a asigurat intervenția permanentă pentru a dispersa pe gazul care se dispersa din conductă, prin intervenția cu apă.”
Reprezentanții CNAIR vor cere companiei de gaze să mute țeava
Țeava spartă miercuri străpunge rigola betonată, trece pe sub asfalt și ajunge în rigola de pe partea cealaltă a drumului, locul unde s-a produs avaria de marți.
Compania Distrigaz Sud Retele susține ca „branșamentul a fost realizat și pus în funcțiune, conform prevederilor legale, în februarie 2003, nefiind modificat ulterior”. Dar, în 2006, drumul a fost modernizat, iar compania care a realizat lucrările nu a cerut strămutarea conductei și nici nu a anunțat CNAIR-ul de existența ei.
De asemenea, a precizat Distrigaz, „societățile care realizează lucrări în carosabil, ce pot afecta rețeaua de distribuție a gazelor naturale, au obligația să solicite un aviz tehnic și consultanță tehnică de la Distrigaz Sud Rețele”. Dar, subliniază compania în comunicat, acest lucru nu s-a întâmplat.
Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: „În proiectul drumului nu apare niciun fel de țeavă de gaze care să tranziteze zona dar, din păcate, în realitate avem această țeavă. Dacă compania, la vremea respectivă, a identificat situația, atunci, în mod normal, trebuia să stopeze lucrările și să vorbească cu cei de la Distrigaz și să reloce utilitațile.”
Reprezentanții CNAIR vor cere companiei de gaze să mute țeava care acum reprezintă un risc uriaș pentru trafic, dar și pentru oamenii care locuiesc în zonă.