Razboi în Ucraina

O coloană militară rusă se îndreaptă spre Donbas – Video

Publicat: 12 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O coloană militară rusă se îndreaptă spre Donbas - Video
O coloană militară rusă se îndreaptă spre Donbas

O coloană militară rusă care se îndreaptă spre Donbas a fost descoperită cu ajutorul unor imagini din satelit. CNN anunță că este vorba despre o coloană mare, formată din vehicule militare, care se află în apropiere de Matveev Kurgan, o localitate din regiunea rusă Rostov.

Se pare că vehiculele sunt îndreptate cu fața spre nord-vest, în direcția regiunii Donbas.

coloană militară rusă Donbas, tancuri ale armatei ruse ce se indreapta spre Donbas
Trebuie să înțelegem că nu va fi repetarea zilei de 24 februarie, când au început primele lovituri aeriene și explozii și am spus: Războiul a început. Marea ofensivă de facto a început deja”

CNN anunţă că o coloană militară rusă se îndreaptă spre Donbas

O coloană militară rusă se îndreaptă spre Donbas. Un oficial ucrainean de rang înalt a declarat luni, 11 aprilie, că ofensiva rusă în regiunea ucraineană Donbas „a început deja”, avertizând că Rusia continuă să acumuleze forțe în regiune.

Vadym Denysenko, consilier al miistrului afacerilor de interne a declarat la televiziunea naţională ucraineana că, din punctul lui de vedere, „această mare ofensivă [în est] a început deja. Trebuie să înțelegem că nu va fi repetarea zilei de 24 februarie, când au început primele lovituri aeriene și explozii și am spus: Războiul a început. Marea ofensivă de facto a început deja”.

În ultimele zile, oficiali ucraineni și occidentali au declarat că au observat o redistribuire a trupelor rusești în Donbas, în urma unor eșecuri majore ale Moscovei în încercarea de a cuceri Kievul.

„Da, încă nu există bătălii majore despre care să se vorbească atât de mult în ultimele zile. Dar, în general, am putea spune că ofensivă a început deja”, a precizat Denysenko.

coloană militară rusă Donbas, tancuri ale armatei ruse ce se indreapta spre Donbas
Vadym Denysenko, consilier al miistrului afacerilor de interne a declarat la televiziunea naţională ucraineana că, din punctul lui de vedere, „această mare ofensivă [în est] a început deja

Planul secret al lui Vladimir Putin în Ucraina

Într-o altă ordine de idei, liderul cecen Ramzan Kadîrov a dezvăluit ceea ce pare a fi planul secret al lui Vladimir Putin în Ucraina, după ce forțele ruse s-au retras din zona Kievului. Astfel, ideea de a cuceri capitala nu a fost abandonată, ci armata rusă se concetrează acum mai mult pe regiunile Donețk și Lugansk. Totuși, nu se știe cât adevăr există în spusele lui Kadîrov, care s-a remarcat în ultimul timp prin mai multe gafe și erori militare.

Liderul cecen spune că ar fi primit un ordin direct de la președintele Vladimir Putin să cucerească în primul rând regiunile Donețk și Lugansk și abia după aceea, capitala Kiev și toate celelalte orașe din Ucraina. Într-o înregistrare video publicată pe rețelele de socializare, Kadîrov dezvăluie planurile militare care i-ar fi fost comunicate direct de liderul de la Kremlin.

Va avea loc o ofensivă… nu numai asupra Mariupol, ci și asupra altor locuri, orașe și sate”, a declarat Kadîrov, prezentând hărțile de atac.

Cu toate acestea, până acum, Ramzan Kadîrov a anunțat de zeci de ori pe social media că a cucerit orașul Mariupol, însă nici o dată acest fapt nu s-a dovedit a fi real.

Lugansk și Donețk, le vom elibera complet, în primul rând… și apoi vom cuceri Kievul și toate celelalte orașe. Vă asigur: nu se va face niciun pas înapoi”, a spus liderul cecen cu privire la faptul că Putin nu renunță la Kiev.

În acest sens, CNN anunță că o coloană militară rusă care se îndreaptă spre Donbas a fost descoperită cu ajutorul unor imagini din satelit.

coloană militară rusă Donbas, soldati armata rusa, steagul Rusiei, tancuri ce se indreapta spre Donbas
Un oficial ucrainean de rang înalt a declarat luni, 11 aprilie, că ofensiva rusă în regiunea ucraineană Donbas „a început deja”, avertizând că Rusia continuă să acumuleze forțe în regiune
Adauga un comentariu