Eveniment-Social

O comedie care nu trebuie ratată! „Familia Tărăboi” vine la Ateneul Național din Iași

Publicat: 11 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O comedie care nu trebuie ratată Familia Tărăboi vine la Ateneul Național din Iași
Miercuri, 11 mai 2022, la ora 19.00, în Sala de Spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului Național din Iași va fi reprezentată piesa de teatru „Familia Tărăboi”

Miercuri, 11 mai 2022, de la ora 19.00, la Ateneul Național din Iași, ieșenii vor avea ocazia să se amuze copios alături de Silviu Biriș, Ruxandra Ștefan, Doina Antochi și Corina Dănilă, care vor da viață unei familii anormale, dar extrem de amuzante. Spectacolul este regizat de Ruxandra Ștefan, iar textul este semnat de Neil Simon, N. Gogol și Sergiu Lungu.

Luna mai a adus mai multe spectacole savuroase pentru ieșeni. Pe 6, 7 și 8 mai, ieșenii au putut să o revadă pe Maia Morgenstern în rolul Vitoriei Lipan, în spectacolul „Baltagul”, regia Toma Hogea. Lista invitaților speciali continuă cu Silviu Biriș și Corina Dănilă, care invită spectatorii să cunoască „Familia Tărăboi”, miercuri, 11 mai, de la ora 19.00. Pe 21 mai, ieșenii pot vedea “Gunoierul”, o satiră despre eternul subiect al geloziei. Ultimul spectacol al lunii mai va fi „Divorțul”, care va fi jucat pe 29 mai, la ora 19.30.

„Familia Tărăboi”, o comedie spumoasă cu Silviu Biriș, Ruxandra Ștefan, Doina Antochi și Corina Dănilă

Miercuri, 11 mai 2022, la ora 19.00, în Sala de Spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului Național din Iași va fi reprezentată piesa de teatru „Familia Tărăboi”.

„Dragi ieșeni, miercuri, 11 mai, ora 19.00, la Ateneu, vă aștept alături de colegii mei, Ruxandra Ștefan, Doina Antochi și Corina Dănilă, să ne vedeți într-un spectacol care vă va lăsa mască. Este un  spectacol de mare succes, noua noastră premieră, „Familia Tărăboi”, un text semnat de către Neil Simon, inspirat după mare Cehov, o comedie în care veți înâlni personaje care mai de care mai pitorești și care vă vor bucura indiferent de vârstă. Nu ratați Ateneul din Iași, ora 19.00, miercuri, 11 mai”, a declarat Silviu Biriș, unul dintre actorii care joacă din piesa de teatru „Familia Tărăboi”.

Familia Tărăboi poate fi descrisă ca fiind o familie normal de anormală, care face toate eforturile necesare pentru a ține pasul cu vremurile. În ciuda tuturor eforturilor, acest lucru nu-i reușește. Astfel, toți cei patru membri ai săi, aleg să facă haz din orice, să-și distreze spectatorii și să-i facă să se bucurea de părțile frumoase ale vieții.

Spectatorii sunt invitați să-și închipuie că se află la o petrecere de modă veche, unde se povestesc tot felul de întâmplări amuzante. În plus, invitații de la petrecere încep să joace acele scene și să se distreze pe cinste.

Ce actori vor putea vedea ieșenii, în luna mai, pe scena Ateneului Național Iași

În luna mai, pe scena Ateneului Național din Iași vor urca nume celebre ale actoriei românești, precum Silviu Biriș, Corina Dănilă, Claudiu Bleonț, Monica Davidescu, Aurelian Temișan și Ovidiu Cuncea. Ieșenii care, din diverse motive, nu au putut să vadă premiera spectacolului „Gunoierul”, pot să vadă piesa de teatru și pe 21 mai, la ora 19.00.  Pe 19 mai, la ora 19.00, Claudiu Bleonț va urca pe scena Ateneului Național din Iași, pentru a reprezenta piesa de teatru “Amadeus”.

Acesta este un spectacol plin de umor și dramatism, plin de culoare și lumini, la care se adaugă muzica sublimă a lui Wolgand Amadeus Mozart. „Amedeus” este o piesă unică, despre un personaj unic în istoria muzicii. Astfel, pe acordurile muzicii lui Mozart, Antonio Salieri, rivalul său, revine la viață pentru a-și mărturisi sincer toate ticăloșiile comise. Salieri vrea să ne facă să înțelegem că i-a fost imposibil să conceapă că Mozart a fost „flautul” peste care Dumnezeu a ales să-și reverse harul, făcându-l să cânte cu o ușurință deosebită, fără nicio greșeală, o muzică de neegalat.

„Propun prin acest spectacol o întâlnire a profanului cu divinul din muzica lui Mozart. O întâlnire a harului unui actor de excepție, Claudiu Bleonț, cu energia și talentul tinerilor actori din Iași. O întâlnire a purității luminoase cu muzica din noi și în tot acest joc, să ne imaginăm că suntem pe rând Mozart și Salieri, iar, la final, să recunoaștem că ambii există în fiecare dintre noi. Dintotdeauna!”, a declarat regizorul Toma Enache.

Ultimul spectacol al lunii mai va fi „Divorțul”, care va fi jucat pe 29 mai, la ora 19.30. Cu acest prilej, ieșenii vor putea să-i vadă pe actorii Monica Davidescu, Aurelian Temișan și Ovidiu Cuncea.

Ieșenii care doresc să uite de grijile inerente ale vieții cotidine și să se amuze pe cinste nu pot rata comedia „Familia Tărăboi”.

Adauga un comentariu