National

O comparație sinceră între Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus

Publicat: 03 iul. 2020

Ne-am obișnuit de ceva vreme cu ideea că atunci când ne dorim un nou smartphone falgship de la Samsung să avem ca variante și telefoanele Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus. Dar chiar dacă aceste două terminale există deja de aproape un an pe piață, nu strică să le mai trecem încă o dată caracteristicile și funcțiile în revistă și să stabilim acum pentru totdeauna care este cel mai potrivit dispozitiv în care merită să investim.

Prima diferență clară pe care o putem observa cu ochiul liber în cazul telefoanelor Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus este prețul. La ora actuală, în luna iunie a anului 2020, prețul pentru un Samsung Galaxy S10 începe de la aproximativ 2.569 RON, iar pentru un Samsung Galaxy S10 Plus de la 2.744 RON, ceea ce ne demonstrează că diferența de cost dintre cele două s-a redus mult odată cu trecerea timpului, dar există totuși câteva lucruri pentru care trebuie să ne gândim dacă merită sau nu să plătim mai mult.

Samsung Galaxy S10 vs Samsung Galaxy S10 Plus

Comparând una câte una performanțele terminalelor ce fac subiectul articolului nostru de azi, pe hârtie cel puțin, observăm că sunt foarte puține diferențe. Ambele telefoane gândesc cu câte un procesor Snapdragon 855 în cazul terminalelor vândute în Statele Unite ale Americii și China și cu Exynos 9820 pentru cele comercializate în restul lumii. De asemenea, faptul că amândouă tipurile de telefoane au câte 8 GB de RAM este încă un motiv pentru care la cele mai multe teste de performanță obțin mai mult sau mai puțin aceleași scoruri.

Lăsând la o parte testele de laborator, chiar și în viața de zi cu zi, atât Samsung Galaxy S10 cât și Samsung Galaxy S10 Plus se descurcă remarcabil la orice provocare. Iar faptul că dispozitivul mai scump are în plus un sistem de răcire cu vapori, nu este neapărat un motiv pentru care să putem spune că se descurcă infinit mai bine.

În afară de preț, cea de-a doua diferență majoră dintre Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus este dimensiunea ecranului. Cu toate că ambele terminale sunt dotate cu display-uri Super AMOLED cu rezoluție de 3040 x 1440, Samsung Galaxy S10, la diagonala sa de 6.1 inchi, este considerabil mai mic decât Samsung Galaxy S10 Plus cu ai săi 6.4 inchi. Dar nici din acest punct de vedere nu putem spune că unul din aparate este mai bun decât altul pentru că atunci când vine vorba de mărimi, totul ține de preferințele personale.

Când le folosești în paralel, o diferență care nu poate trece neobservată este autonomia bateriei. Samsung Galaxy S10 are o baterie de 3400 mAh, în timp ce Samsung Galaxy S10 Plus una de 4100 mAh, care în ciuda ecranului său mai mare, îi oferă celui de-al doilea telefon câteva ore în plus de autonomie.

Două telefoane cu un design practic și elegant

Nici la capitolul design diferențele nu sunt foarte mari între Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus. Ambele sunt două abordări diferite ca dimensiuni ale aceluiași design, iar acesta nu este neapărat un lucru negativ deoarece, în ceea ce privește aspectul, avem de-a face cu două telefoane ireproșabile.

Suprafața din sticlă, marginile de metal și muchiile rotunjite contribuie toate la o experiență senzorială nemaipomenită. Iar ca look, Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus sunt cu siguranță două din cele mai arătoase telefoane de pe piață.

Cu excepția dimensiunilor, atât din față cât și din spate Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus arată aproape identic. Ambele au display-uri cu tehnologia Infinity-O care oferă o alternativă mai bună la ideea Apple de dispunere a camerelor principale, atunci când pentru camera selfie se folosește mai mult de o lentilă.

Încă un lucru pe care îl au în comun terminalele Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus este posibilitatea dotării cu câte un set de huse Samsung Galaxy S10 sau huse Samsung Galaxy S10 Plus de la Itelmobile, care să dea dispozitivelor un plus de personalitate, dar și mai multă protecție împotriva impactului cu suprafețele tari sau ascuțite.

 

 

Adauga un comentariu