Local

O comună din județul Iași va avea piste pentru biciclete! Traseul va avea 6 kilometri

Publicat: 06 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O comună din județul Iași va avea piste pentru biciclete Traseul va avea 6 kilometri
O pistă pentru biciclete dintr-o comună ieșeană costă aproape 300.000 euro

O pistă pentru biciclete cu o lungime de 6 kilometri va fi construită în comuna Țuțora, județul Iași. Licitația pentru execuția lucrărilor va fi organizată la finalul lunii aprilie 2023. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul procedurii. Nu este singura comună din județul Iași care a depus cereri de finanțare pentru amenajarea pistelor în localitate

Primăria comunei Țuțora, județul Iași, va amenaja o pistă pentru biciclete în localitate. Astfel, pe data de 27.04.203, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru realizarea lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 1.390.540 de lei, fără TVA, aproape 300.000 de euro.

„Realizarea investiției din cadrul PNRR – Componenta 10 Fondul Local este necesară pentru a dezvolta sistemul de transport cu bicicleta și vehicule ușoare electrice, obiectivele principale fiind demararea acțiunilor pe plan local, pentru promovarea unei mobilități urbane prietenoase cu mediul și reducerea emisiilor GES (gaze cu efect de seră – n.r.) de la nivelul întregii comune”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Și în municipiul Iași au fost stabilite trasee pentru piste.

O comună din județul Iași va avea piste pentru biciclete ce vor lega mai multe puncte importante din localitate

Conform proiectului, pista pentru biciclete va avea o lungime de 6 kilometri și va conecta mai multe puncte de interes, precum dispensarul, Școala Țuțora, primăria și biserica.

„Proiectul propus își justifică atât necesitatea, cât și oportunitatea, mai mult de atât, se observă cum beneficiile obținute ca urmare a implementării acestuia contribuie în mod efectiv la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor comunei, dezvoltarea durabilă a comunei, conectarea zonelor comunei și îndeplinirea viziunii de dezvoltare a comunei, prevăzute în documentele strategice de dezvoltare pentru perioada 2015-2030”, se arată în documentația procedurii.

Și în comuna Miroslava ar urma să fie amenajată o pistă pentru biciclete cu o lungime de 8,4 kilometri. Cererea de finanțare a fost depusă la Administrația Fondului de Mediu. Valoarea totală a investiției ajunge la 10 milioane de lei.

Bani guvernamentali și pentru infrastructura rutieră din comune

Totodată, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” sunt anunțate investiții și în comuna Movileni. Așadar, Primăria comunei Movileni a demarat procedura pentru reabilitarea mai multor artere. Procedura pentru realizarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică și pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 19.04.2023.

Valoarea estimată a contractului este de 8.710.757 de lei, fără TVA, aproape 1,7 milioane de euro. Conform proiectului, lucrările vizează drumurile din satele Larga-Jijia, Potângeni și Iepureni, cu o lungime totală de aproape 5 kilometri.

O comună din județul Iași va avea piste pentru biciclete, dar rămâne de văzut dacă ofertele vor fi validate în cadrul procedurii.

Adauga un comentariu