Economic Local

O comună din județul Iași va avea un sistem modern de alimentare cu apă! Investiția este de 1 milion de euro

Publicat: 20 sept. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
O comună din județul Iași va avea un sistem modern de alimentare cu apă Investiția este de 1 milion de euro
În comuna Cristești va fi extinsă rețeaua de apă

În comuna Cristești, rețeaua de apă va fi extinsă pe o lungime de 11 kilometri. Licitația pentru execuția lucrărilor va fi organizată la începutul lunii octombrie 2023. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Primăria comunei Cristești, județul Iași, anunță investiții în localitate. Astfel, pe data de 04.10.2023, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă. Valoarea investiției este de 5.699.153 de lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„În prezent, în comuna Cristești există un sistem de alimentare cu apă, dar care nu acoperă toate străzile comunei. În vederea alimentării cu apă a satelor Cristești și Homița din comuna Cristești s-a propus execuția unei branșări la conducta de distribuție existentă. În funcție de configurația generală a intravilanului comunei, extinderea rețelei de alimentare cu apă cuprinde 23 tronsoane de conductă. Conductele de distribuție au următoarele caracteristici ale materialului folosit: PEHD, PE100, Pn10, De 110 mm cu o lungime totală de 11.085 m”, se arată în caietul de sarcini.

În ultima perioadă, ApaVital, compania de apă-canal, a scumpit apa potabilă furnizată clienților.

Vor fi realizate mai multe branșamente în comuna Cristești

Conform contractului, firma care va câștiga licitația trebuie să realizeze mai multe lucrări.

„Pe rețeaua de distribuție proiectată a fost prevăzută amplasarea unui număr total de 36 de cămine de vane/aerisire/golire. Toate căminele vor fi prefabricate, achiziționate de la unități autorizate. Capacele la cămine (din fontă, rezistente la circulația vehiculelor mari) vor fi așezate pe un suport din beton armat conform detaliilor din planșele enumerate. Pereții exteriori ai căminelor se vor hidroizola. Pe traseul conductei au fost prevăzuți un număr de 19 hidranți supraterani. Pe rețeaua de alimentare cu apă sunt propuse un număr de 305 branșamente”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital a alocat fonduri și pentru piesele de schimb destinate parcului auto.

Compania de apă-canal investește în rețeaua din comuna Belcești

Totodată, ApaVital SA, compania de apă-canal a județul Iași, a anunțat mai multe investiții în teritoriu. Recent, autoritatea contractantă a demarat licitația pentru înlocuirea branșamentelor de apă din comuna Belcești. Investiția are o valoare estimată de 13.829.072 de lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro.

La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea Europartener SRL, Tehnoterm SRL, asocierii Ema Agro – Construct SRL – Euro Construcții Arhis SRL – Cornell s Floor SRL, asocierii SCD Grup Lemn SRL – Comstar 93 SRL, asocierii Construct & Drum SRL – Adal Hidro Construct SRL, asocierii Saga Energy SRL – Vame SRL – BMS Holding Enterprise SRL, asocierii Rekainstal Shop SRL – Casrep SRL și asocierii Tehno Steel Group Construct SRL – En Electric Proiect Office SRL.

Comentarii
Adauga un comentariu