Prima pagină » International » O copilă de 7 ani a ajuns de urgență la spital, după ce și-a mâncat mărul. Fetița a trecut printr-o operație extrem de grea

O copilă de 7 ani a ajuns de urgență la spital, după ce și-a mâncat mărul. Fetița a trecut printr-o operație extrem de grea

18 mai 2024, 13:20,
BZI.ro, în International

O fetiță în vârstă de 7 ani a ajuns de urgență la spital, după ce și-a mâncat părul. Micuța a trecut printr-o operație dificilă, care a avut o durată de cinci ore.

O fetiță de 7 ani  a ajuns de urgență la spital, după ce și-a mâncat părul

Mia, o fetiță de 7 ani, a fost supusă unei intervenții chirurgicale de cinci ore pentru a-i fi îndepărtată o minge de păr din stomac, după ce a ajuns de urgență la spitalul din Newcastle în luna martie a acestui an. Motivul prezentat a fost durerea abdominală severă și greața, iar medicii au descoperit că 80% din intestinul său era blocat de o minge de păr lungă de 15 centimetri.

Această situație tulburătoare este cauzată de un obicei preocupant. Mia își mesteca și își mânca părul de cinci ani, conform declarațiilor medicilor. Acest comportament este cunoscut sub numele de Trichofagie sau Sindrom Rapunzel, o afecțiune rară, care afectează în principal adolescenții și poate fi legată de stres, anxietate sau căutarea de confort.

Operația dificilă la care a fost supusă micuța Mia a fost un efort considerabil al echipei medicale, care a reușit să îndepărteze mingea de păr și să restaureze fluxul normal al intestinului.

În prezent, Mia se recuperează în spital și primește îngrijire și atenție specializată. Părinții ei sunt recunoscători pentru intervenția promptă a medicilor și se bucură să vadă îmbunătățiri în starea ei de sănătate. Ei sunt hotărâți să își ajute fiica să depășească această perioadă dificilă și să evite recidivele.

„Dacă nu ar fi intervenit când au făcut-o, ea nu ar mai fi aici”, a declarat mama Miei, precizând că anterior, medicii i-au spus să nu-și facă griji în legătură cu obiceiul fiicei sale de a-și mesteca părul.

Mia a spus că obiceiul de a-și mesteca părul îi oferea o senzație de confort, dar mama ei a descris descoperirea mingii de păr ca fiind extrem de neplăcută. Ea este de părere că această afecțiune este mai răspândită decât se crede și încurajează părinții să trateze cu seriozitate obiceiurile copiilor de a-și mesteca părul.

„Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a precizat micuța.

Cum se simte Mia acum

După intervenția chirurgicală dificilă la care a fost supusă, Mia s-a recuperat în întregime și a revenit la școală. Micuța în vârstă de doar 7 ani a transmis un mesaj important celorlalți copii care au acest obicei.

„Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”, a declarat Mia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *