O fundație condusă de Angela Micol folosește tehnologia imaginilor prin satelit pentru a căuta descoperiri arheologice și a descoperit dovezi care sugerează existența unei civilizații antice dispărute sub nisipurile deșertului Sahara. Micol crede că movilele descoperite ar putea fi piramide erodate și alte clădiri, iar pentru aceasta va fi necesară să se organizeze o excavare amănunțită pentru a desluși misterul.
,,Deocamdată nu există dovezi că aceste structuri remarcabile sunt din vremuri anterioare Marelui Potop, dar nu putem exclude posibilitatea ca distrugerea lor să fi fost cauzată de potop”, a declarat Micol.
Cercetătorii cred că au identificat un templu
O echipă de arheologi a vizitat situl de la Abu Sidhum și i-a trimis Angelei Micol o înregistrare video detaliată a movilelor, care aseamănă cu piramidele. În plus, la fața locului au fost descoperite cioburi de ceramică, care au ajutat la confirmarea faptului că ceva este îngropat sub nisipurile Egiptului.
Echipa a folosit detectoare de metale și detectoare de cavități subterane care au dat rezultate pozitive pentru existența aurului, a tunelurilor și a cavităților în toate cele patru movile piramidale, scrie gadgetreport.ro.
Cercetătorii cred că au identificat un templu sau o locuință și un rând adiacent movilelor care ar putea fi „mastabe”, numele dat mormintelor de formă trapezoidală ale faraonilor.
„Am găsit niște dovezi incredibile în situl Abu Sidhum care ar putea fi mult mai vechi decât ceea ce știm noi despre Egipt. Există o linie de demarcație distinctă, cu o înălțime de aproximativ 15 metri, pe toate cele patru movile piramidale, care indică dovezi ale eroziunii cauzate de apă în trecutul îndepărtat. Acesta ar putea fi un sit incredibil de vechi. Nu știm dacă au legătură cu Marele Potop, dar dacă se va dovedi acest lucu, asta va duce la rescrierea istoriei Egiptului antic.
Dacă acest sit se dovedește a fi o piramidă sau o construcție artificială, aceasta trebuie să dateze din perioada predinastică sau preistorică a Egiptului antic, ceea ce îl face unul dintre cele mai vechi complexe piramidale cunoscute din Egipt”, spune Angela Micol.