National

O elevă a fost bătută de un coleg în timp ce colegii râdeau și aplaudau. Totul a fost filmat

Publicat: 09 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O elevă a fost bătută de un coleg în timp ce colegii râdeau și aplaudau. Totul a fost filmat
Elevă bătută în clasă

O elevă a fost filmată în timp ce este bătută fără milă de un coleg, în timp ce restul copiilor se bucură, râd şi chiar aplaudă, la o şcoală din comuna Dobreşti, judeţul Argeş. Scenele violente au fost filmate chiar de elevi, în urmă cu câteva zile, la o şcoală din Dobreşti, iar după ce copiii au început să se laude cu clipul video, acesta a ajuns şi în atenţia profesorilor, a părinţilor şi chiar pe internet. Pe imagini se poate observa cum totul a fost premeditat, având în vedere că cel care filmează şi colegii săi aşteaptă pe holul şcolii, la intrarea într-o clasă, ca un elev să ajungă şi să intre în clasă pentru a bate o fată.

La un moment dat, elevul intră în clasă, iar colegii lui intră după el. Băiatul se duce direct la fată şi încearcă să o lovească cu pumnul în faţă, însă eleva s-a ferit, moment în care a alunecat pe podeaua udă şi a căzut. Elevul a sărit apoi peste ea şi a început să o lovească. În acelaşi timp, ceilalţi copii se bucură că fata este bătută, râd şi chiar aplaudă. Pe holul şcolii nu se afla niciun profesor de serviciu, aşa cum ar fi fost normal să existe, cu atât mai mult cu cât regulile pandemiei sunt încălcate în mod flagrant de către elevi. Unii nu poartă masca deloc, în timp ce alţii o poartă sub bărbie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a anunţat că a demarat o anchetă, iar şefii din ISJ spun că, pe lângă elevi, la întrebări trebuie să răspundă şi profesorii din şcoala din Dobreşti.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

Polițiștii argeșeni desfășoară verificări cu privire la o stare conflictuală petrecută la o unitate de învățământ de pe raza localității Dobrești.

Din verificări s-a stabilit că starea conflictuală s-ar fi petrecut în data de 4 martie a.c., în pauză, între un băiat de clasa a VI-a și o fată din clasa a VII-a, elevi ai respectivei unități de învățământ.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Totodată, situația este monitorizată de polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Argeș, care au planificat desfăsurarea de activități preventive cu elevii unității școlare, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Scolar Județean Argeș”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, într-un comunicat.

Adauga un comentariu