National

O femeia din Galaţi a leşinat după ce i s-a administrat serul Pfizer

Publicat: 27 apr. 2021
O doză de vaccin Pfizer este lângă o seringă

După ce i s-a administrat serul produs de către Pfizer, femeia de 28 de ani din Galaţi a leşinat. Acest incident a avut loc la un centru de vaccinare din Galaţi, din fericire femeia și-a revenit. La scurt timp după ce a leşinat s-a trezit şi nu a avut nevoie de îngrijirea medicilor.

Reacţia adversă s-a produs în cadrul centrului de vaccinare care era organizat de către Spitalul Militar din Galați. Medicii au stabilit ca reacţia femeii de 28 de ani a fost una de lipotimie pe fondul unui atac de panică, la scurt timp după ce s-a imunizat cu serul Pfizer.

Din fericire nu a fost nevoie că medicii să-i ofere prea multe îngriji medicale.

„În ultimele 24 de ore a fost raportată, la Centrul P SMU Aristide Serfioti, o reacție adversă post imunizare – o stare de lipotimie pe fondul unui atac de panică. Persona (femeie – 28 de ani) și-a revenit imediat și nu a necesitat intervenție medicală”, a anunțat Prefectura Galați.

În urmă cu 5 zile un bărbat din Braşov a leşinat la 5 minute după ce a fost imunizat

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a leşinat după 5 minute de la administrarea serului Pfizer. Braşoveanul a prezentat o reacţie de tip șoc anafilactic, care s-a manifestat prin leşin, paloare tegumentară și hipotensiune. Imunizarea s-a efectuat în Centrul de la Spitalul Militar de Urgență ”Regina Maria” din Brașov.

”În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Dr. Adrian Marinescu: „Cred că datele din ultimul timp stabilesc o relaţie de cauzalitate între vaccin şi tromboze”

Dr. Adrian Marinescu directorul medical al Institutului ”Matei Balş” din București, a dat o declaraţie în privinţa reacţiilor adverse ale vaccinurilor.

„Cred că datele din ultimul timp stabilesc o relaţie de cauzalitate între vaccin şi tromboze, numai că aceste cazuri sunt foarte rare şi acest lucru se vede în statistică. Cred că ar trebui să privim lucrurile în felul următor: orice medicament, orice vaccin, are şi reacţii adverse notabile. Dacă acestea sunt foarte rare, putem să ne gândim în raport cu beneficiile. Dar putem să mai facem ceva: un profil al pacientului cu risc”, a spus Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu vorbeşte despre factorii preexistenţi care pot fi potențați doar dacă persoana se imunizează.

„Trebuie să stabilim dacă sunt factori preexistenţi, care pot fi potenţaţi de vaccin. Şi atunci este de discutat. Ce se spune despre tineri, despre cei până în 55 de ani, şi despre faptul că femeile au o probabilitate mai mare sunt, deocamdată, doar constatări. Nu există o explicaţie. Nu s-a stabilit mecanismul exact prin care se produc aceste cazuri. Dar e clar că trebuie să fim prudenţi…”, a adăugat Adrian Marinescu.

Locuitorii judeţului Iaşi anulează programările când află că trebuie să se imunizeze cu AstraZeneca

Medicii din Iaşi au observat că toţi mai mulţi oameni anulează programările la vaccin, iar cei care s-au imunizat cu prima doză sunt şanse mari să nu o facă şi pe a doua. Ieşenii refuză vaccinul AstraZeneca din cauza reacţiilor adverse care au avut loc după ce li s-a administrat oamenilor. Cu toate că în judeţul Iaşi nu s-a produs nici o reacţie adversă, totuşi oamenii nu vor să rişte.

„S-au retras persoane de la vaccinarea cu AstraZeneca. Mai sunt și cei care au făcut prima doză și discută dacă vor merge să facă și cea de-a două doză sau nu. Cert este că nici de la AstraZeneca, nici de la Pfizer sau Modernă nu au fost reacții adverse grave, sunt aceleași tipuri de reacții întâlnite la toate. Pacienții au început să se retragă odată cu 15 martie 2021, de când au început să apară referiri contradictorii la acest vaccin. Mulți dintre ei nici nu ne mai anunță și refuză să ne mai întrebe”, a spus dr.Anca Deleanu.

Comentarii
  • Minciuni gogonate, după vaccin o cunoștință a stat internata 2 luni de zile deoarece organismul a început sa lucreze împotriva lui.Din păcate toate reacțiile nasoale le ascundeți.

Adauga un comentariu