National

O femeie de 74 de ani din Suceava a jefuit o bătrână de 89 de ani, după ce i-a pus narcotice în cafea

Publicat: 23 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie de 74 de ani din Suceava a jefuit o bătrână de 89 de ani după ce i-a pus narcotice în cafea
Polițiștii au declarat că femeia de 74 de ani nu se află la prima abatere

O femeie de 74 de ani din Suceava a tâlhărit o bătrână de 89 de ani, după ce i-a pus în cafea o substanță narcotică. Agresoarea a sustras din casa victimei o sumă de peste 6.000 de lei.

Polițiștii au declarat că femeia nu se află la prima abatere, ea fiind cercetată pentru acte de tâlhărie și în trecut.

Femeie de 74 de ani din Suceava a jefuit o bătrână

Autoarea faptei comise în anul 2020, Maria Belei, o femeie de 74 de ani pusese ochii pe banii și bijuteriile din casa bătrânei din Suceava pe care trebuia să o îngrijească. Maria Belei a acționat la doar trei zile după ce a ajuns în casa femeii de 89 de ani, în timp ce aceasta era profund adormită, după ce consumase cafeaua.

„Fiind în imobilul persoanei vătămate G.E., în vârstă de 89 de ani, situat în municipiul Suceava, persoană de care avea grijă de trei zile, a servit-o pe aceasta cu o cafea în care i-a pus o substanță narcotică ce conținea diazepam, împrejurare în care persoana vătămată a adormit profund timp de aproximativ trei ore şi, profitând de aceasta, a sustras bani dintr-o poșetă ce era pe un fotoliu din sufrageria imobilului, precum și mai multe bijuterii din aur din buzunarul unui palton, acţiuni prin care a produs un prejudiciu în valoare de 6.750 lei, care nu a fost recuperat până în prezent”, se arată într-un comunicat al procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Cu toate că femeia se afla în stare de recidivă postcondamnatorie când a jefuit-o pe bătrână, acest lucru nu a oprit-o. Acum, inculpata a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Presa locală notează că Maria Belei are mai multe condamnări la activ. Se pare că aceasta ademenea bărbaţi, mergea împreună cu ei într-o cameră de hotel, iar acolo îi jefuia.

Ultima pedeapsă pe care a primit-o femeia a fost de 12 ani de închisoare pentru tâlhărie, dar pentru că depășea vârsta 60 de ani a beneficiat de posibilitatea de a executa doar o treime din pedeapsă.

Patru bărbați au fost reținuți la Suceava pentru tâlhărie

Într-o altă ordine de idei, amintim cum patru bărbaţi au fost reţinuţi la Suceava. Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, un bărbat în vârstă de 41 de ani din Ostra a reclamat că, în noaptea de marţi spre miercuri, 14 aprilie, a fost tâlhărit de patru bărbaţi care i-au sustras o borsetă în care avea 55.000 de lei, bani câştigaţi la Lotto.

Bărbatul a declarat că noaptea, în timp ce se afla la domiciliu, în locuinţă au intrat patru indivizi care l-au deposedat prin ameninţare de borseta cu suma de 55.000 lei, pe care o avea la brâu.

În urma cercetărilor efectuate de anchetatori, reclamantul nu a fost agresat şi nu prezenta urme de agresiune fizică pe corp. Totodată, politiștii au obţinut mandat de percheziţie în şase locaţii având legătură cu principalii suspecţi în cauză, ocazie cu care la domiciliile acestora s-au identificat şi ridicat bunuri şi obiecte care interesează cauza, iar în baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de doi bărbaţi, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, iar faţă de alţi doi pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată.

Reamintim că o femeie de 74 de ani din Suceava a tâlhărit o bătrână de 89 de ani, după ce i-a pus în cafea o substanță narcotică.

Adauga un comentariu